Wiebe Koehoorn Wiebe Koehoorn
26/03/2022 17:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2022 17:07

Top 3 tips voor beginnende bitcoin beleggers en traders

icon-finance
Finance nieuws

Beginnen met beleggen of traden kan heel overweldigend zijn. Er is zo veel informatie, dat ik me voor kan stellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Daarom wil ik je vandaag mijn drie belangrijkste tips geven over investeren in aandelen en crypto voor beginners.

Heel veel mensen stappen in zonder er over na te denken en zonder onderzoek te doen. Onderzoek doen naar aandelen en crypto valuta is erg belangrijk en dit kan gedaan worden op heel veel verschillende manieren. Het is ook belangrijk om een plan op te stellen en je daaraan te houden. Stel bijvoorbeeld van te voren vast dat je 2/3 van je portfolio gaat gebruiken om te beleggen voor op de lange termijn en het andere deel gebruikt om te gaan swing traden. Bedenk dus van tevoren wat je eigenlijk wil gaan doen. Wil je maandelijks een bedrag investeren en verder niet hoeven omkijken naar je investeringen? Wil je een actieve daytrader of swingtrader worden? Wat wil je precies? Denk hierbij ook realistisch na over hoeveel tijd je hebt om je te verdiepen in investeren. Gaan day traden terwijl je maar een halfuur per dag hebt is bijvoorbeeld niet handig.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een plan opstellen, risico beheren en je eigen onderzoek doen

Het is belangrijk om niet alleen een plan te maken, maar ook na te denken over hoeveel risico je kan en wil lopen. We moeten er altijd rekening mee houden dat onze investeringen waardeloos zouden kunnen worden. Door van tevoren na te denken over hoeveel geld we kunnen missen, kunnen we onszelf heel veel stress besparen. Beleg dus ook niet meer geld dan je kan missen. Een ander belangrijk punt met betrekking tot risicomanagement is spreiding. Door jouw beleggingsportfolio goed te spreiden, verklein je de kans dat je hele portfolio zijn waarde verliest. Een goede spreiding zorgt ervoor dat als een onderdeel van je portfolio daalt, er genoeg andere onderdelen zijn die deze klap op kunnen vangen. Het is belangrijk om te weten wáár je precies instapt. Volg niet zomaar het advies van een ander op. Leer hoe je je eigen onderzoek kan doen en doe dit dan ook. Ik doe zelf onderzoek aan de hand van de FUFITA-methode. Dit staat voor fundamentele, financiële en technische analyse.

Ikzelf ben eind 2019 in de wereld van crypto gedoken en heb me vanaf begin 2020 ook meer verdiept in aandelen. Inmiddels heb ik mijn levensmissie gevonden: een financieel gezond leven voor iedereen. Op mijn Engels- en Nederlandstalige YouTube-kanalen maak ik onder de naam ‘Nesami’ video’s over crypto en aandelen, waarbij ik gebruikmaak van mijn FUFITA-methode: fundamentele, financiële en technische analyse. Als het om crypto gaat, volg ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen bij het beleggen in crypto en aandelen? Neem dan eens een kijkje op mijn website, of begin meteen met het investeren in jezelf!

Deel dit artikel
Wiebe Koehoorn

Wiebe is eind 2019 in de wereld van crypto gedoken en heeft zich vanaf begin 2020 ook meer verdiept in aandelen. Inmiddels heeft hij zijn levensmissie gevonden: ervoor zorgen dat iedereen een financieel gezond leven kan leiden. Op zijn Engels- en Nederlandstalige YouTube-kanalen maakt hij onder de naam ‘Nesami’ video’s over crypto en aandelen, waarbij hij gebruikmaakt van zijn FUFITA-methode: fundamentele, financiële en technische analyse. Als het om crypto gaat, volgt Wiebe de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Wiebe voert zijn levensmissie uit door veel waarde te bieden in zijn video’s, e-books en Discord-community. Ben je benieuwd hoe Wiebe jou kan helpen bij het beleggen in crypto en aandelen? Neem dan eens een kijkje op zijn website https://www.nesami.com/nl.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie