Kevin Schijven Kevin Schijven
27/12/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2019 18:20

Google verwijdert Ethereum (ETH) wallet en dApp browser MetaMask van app store

Nieuws
Google verwijdert Ethereum (ETH) wallet en dApp browser MetaMask van app store

Google heeft de Android versie van MetaMask verwijderd van de Google Play app store. Dat meldt het team van MetaMask op 26 december op Twitter.


MetaMask is een gedecentraliseerde app (dApps) browser en een Ethereum (ETH) wallet met meer dan 250.000 actieve maandelijkse gebruikers.
Google zou verwezen hebben naar zijn beleid over mining om de verwijdering te verklaren, maar dat is helemaal niet mogelijk met MetaMask. Ook toen MetaMask een beroep indiende tegen de beslissing werd het beleid over mining weer aangehaald.

De afwijzing van het beroep citeerde hetzelfde beleid: geen mining op Android. Dat doen wij niet. Het is onduidelijk of de beoordelaar het beleid niet begrijpt of dat hij een ongeschreven beleid hanteert.

Dan Findlay, hoofdontwikkelaar bij MetaMask, zegt het volgende erover tegen cryptocurrency-website Cointelegraph:

Ik hoop van harte dat dit een eerlijke fout is van de kant van de recensenten van Google, maar in combinatie met al het verbod op crypto op YouTube, maakt het me absoluut ongemakkelijk hoe Google omgaat met gedecentraliseerde technologieën. Als mensen dit gedrag accepteren van een mobiele monopolie zoals Google, verdienen we misschien niets beters.

Zoals Findlay al aankaart werd onlangs een groot aantal cryptocurrency-gerelateerde content van YouTube verwijderd. Cryptocurrency-exchange Binance liet onlangs weten dat zij de community zullen bijstaan. Inmiddels heeft YouTube aangegeven dat het om een fout ging en heeft het weer een deel van de video’s teruggeplaatst. Echter heeft dat de zorgen omtrent deze ontwikkeling (nog) niet weggenomen.


Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie