Rico Engelbarts
17/10/2018 17:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2018 17:51

ICO onderzoek: Europa loopt voor in de crypto-wereld

ICO’s

Foto: buffaloboy/Shutterstock

Initial coin offerings (ICO’s) hebben in 2018 meer opgehaald in Europa dan elders in de wereld. Europa stijgt Amerika en Azië voorbij in de verkoop van tokens, zo meldt een nieuw rapport van Fabric Ventures.
Fabric Ventures is een risicokapitaalfonds dat investeert in blockchain en gedecentraliseerde netwerkprojecten. In het rapport beschrijft het bedrijf de ICO’s die het meest opgehaald hebben in de eerste negen maanden van 2018, hoe deze cijfers vergelijken met 2017 en hoe zij verdeeld zijn in de wereld.
In 2017 hebben ICO’s in totaal $5,6 miljard opgebracht. In het eerste kwartaal van 2018 was dat al $7 miljard. De volgende twee kwartalen zagen echter een drastische daling wat het totaal in de eerste negen maanden van 2018 op $12,3 miljard brengt.
Van de 981 ICO’s die gehouden zijn, waren er 414 (42%) succesvol. 567 ICO’s (58%) zijn gefaald. Het lukte deze ICO’s niet om het benodigde kapitaal op te halen, de ICO’s zijn verdwenen of hebben de participanten weer terugbetaald. Dat zijn in september 2018 al 8 ICO’s meer dan in heel 2017. Helaas komt dit volgens het rapport door een opkomst van ICO’s van lage kwaliteit.
ICO’s in Europa hebben in 2018 ongeveer $4,1 miljard opgebracht. Dat is bijna het dubbele van Azië waar de opbrengst rond de $2,3 miljard ligt. Europa ligt ook ver voor op Amerika waar ICO’s ongeveer $2,6 miljard hebben opgehaald.
De voornaamste reden voor dit verschil ligt, volgens het rapport, in de regelgeving. Een aantal Europese landen hanteert vooruitstrevende en vrije regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies en ICO’s. Plaatsen als Zug (Zwitserland), Malta, Gibraltar en Litouwen staan bekend als “crypto-naties” en hebben transparante en progressieve regelgeving voor ICO’s. Samen hebben deze ‘kleinere’ landen meer dan $1 miljard opgebracht met ICO’s in 2018.
In Azië is de regelgeving veel strenger. Hong Kong en Singapore, die respectievelijk $272 miljoen en $658 miljoen hebben opgehaald met ICO’s, behoren tot de top in Azië. Beiden hebben strenge en conservatieve regelgeving voor ICO’s.
Een tweede reden die het rapport aandraagt is dat steden in Europa zoals Londen en Berlijn een grote hoeveelheid blockchain-talent in huis hebben. Deze steden hebben dan ook een lange geschiedenis als het gaat om het aantrekken van FinTech (Financial Technology) startups.
Eerder deze maand gaf BitMEX Research ook in een onderzoeksrapport aan dat ICO’s een enorm succes zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie