Home Nieuws Altcoin nieuws Nieuw blockchain-netwerk Kadena lanceert, houdt ICO

Nieuw blockchain-netwerk Kadena lanceert, houdt ICO

Het mainnet van het nieuwe blockchain-netwerk Kadena is op maandag gelanceerd. Het nieuwe platform moet de schalingsproblemen waar blockchains die op het Proof-of-Work (POW) protocol draaien, oplossen. Daarnaast houdt het project op dit moment een tokenverkoop op CoinList.

Kadena lijkt op Bitcoin aangezien het een PoW-blockchain is dat transacties opslaat. Echter kampt Bitcoin met schalingsproblemen waardoor het netwerk het soms lastig krijgt in situaties wanneer er grote volumes transacties verwerkt moeten worden. Daardoor is het aantal transacties dat per seconden verwerkt kan worden relatief laag vergeleken met grote traditionele betalingsverwerkers zoals PayPal en Visa.

- Advertentie -

Kadena hoopt dit op te lossen door een soort web van PoW-blockchains samen te voegen. Hierdoor kan het netwerk grote hoeveelheden transacties en andere zware dataprocessen aan. Het project werd voor het eerst in 2016 onthuld maar nu is dus ook het mainnet live.

Netwerken zoals Ethereum zijn van plan over te stappen van het PoW-protocol naar een Proof-of-Stake (PoS)-procotol. Dit zou efficiënter zijn dan duizenden miners complexe berekeningen uit te laten voeren zoals dat bij PoW het geval is. In een reactie aan CoinDesk laat een van de oprichters, Will Martino, echter weten:

Wij geloven in proof-of-work. Wij geloven dat het een beproefd protocol is en het belangrijkste dat we op moesten lossen, was [transactie] doorvoer.

Men kan op dit moment alleen nog maar minen gedurende de eerste maand dat het mainnet gelanceerd is. Gebruikers die niet willen minen maar wel Kadena-coins willen bezitten kunnen de cryptocurrency kopen via CoinList. De verkoop loopt van 4 november tot 22 november. Op 6 december zal het Kadena netwerk volledig worden gelanceerd.

Cryptocurrency exchange Coinbase kondigde in September aan nieuwe altcoins te onderzoeken. In het lijstje met mogelijke altcoins die genoteerd zouden kunnen worden aan de exchange kwam ook Kadena naar voren.

Crypto Insider David heeft gisteren zijn nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse gepubliceerd! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.178,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.238,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.250,95 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.252,02 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.