Voorzitter CBOE Global Markets: ICO-markt ziet regelgevende waardering tegemoet

De voorzitter van CBEO Global Markets Chris Concannon heeft beweerd dat de ICO-markt binnenkort een tweevoudige regelgevende “waardering” zou kunnen krijgen, meldde Business Insider op 19 juni.

Volgens Concannon komt de waardering in twee golven. Ten eerste zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ICO’s classificeren als niet-geregistreerde effecten en zouden de holdings van beleggers “waardeloos worden”. Dit zou vervolgens een tweede golf veroorzaken, omdat een hele reeks class-action rechtszaken tegen de bedrijven achter de ICO-projecten aangespannen zouden worden:

De waardering komt in twee golven. Ten eerste gaat de SEC achter ICO-marktdeelnemers aans. Dan zullen class-action rechtszaken tegen de teams achter ICO-projecten stijgen.

Concannon zei dat ICO-investeerders “‘s nachts wakker zouden moeten liggen”, bezorgd over de onzekerheid op de ICO-markt. Concannon legde uit dat als bedrijven niet-geregistreerde coins zou aanbieden, ze technisch gezien niet-geregistreerde effecten uitgegeven zouden hebben en in de ogen van de wet beschouwd worden als een “ongeregistreerde verzekeraar”.

Als je iemand niet-geregistreerde effecten verkoopt, ben je zelf aansprakelijk als zij besluiten je voor de rechter te dagen.

Of de SEC met terugwerkende kracht ICO-projecten vervolgt, blijft onzeker. Hoogleraar financiële regelgeving aan de Cornell University, Robert Hockett, zei dat de SEC waarschijnlijk alleen in verzachtende omstandigheden actie onderneemt:

Ik denk niet dat mensen die betrokken zijn bij het bedrijf vervolgd zullen worden alsof ze de wet hebben overtreden, maar er is een klein beetje ruimte voor ongehoorde uitzonderingen.

In 2017 brak de ICO-markt financiële records, waardoor een fiat-equivalent van $4 miljard ontstond. Met behulp van gegevens uit het Token Report schat Business Insider dat ICO’s in 2018 $7 miljard zullen ophalen.

Financiële regelgevers hebben er herhaaldelijk bij het publiek op aangedrongen om zich te houden aan de bestaande wetgeving en hebben actie ondernomen tegen degenen die er niets aan hebben gedaan. In een grootschalig onderzoek naar verdachte crypto-beleggingsproducten, “Operation Cryptosweep” genaamd, hebben Amerikaanse en Canadese toezichthouders uit 40 jurisdicties tot 70 onderzoeken geopend.

Eerder vandaag maakte de oprichter van McAfee Antivirus Software en crypto-bull John McAfee bekend dat hij zal stoppen met de samenwerking met ICO’s en het promoten van ICO-projecten, vanwege vermeende bedreigingen van de SEC. McAfee, die begin juni zijn tweede run voor president onthulde, beweerde dat hij $105.000 per tweet rekent om crypto-projecten en -producten te promoten.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.134,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
€29.382,20 Kopen
2
Litebit
€29.393,10 Kopen
3
SATOS
€29.663,80 Kopen
Meer nieuws

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...