Rico Engelbarts
20/06/2018 13:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2018 13:42

Voorzitter CBOE Global Markets: ICO-markt ziet regelgevende waardering tegemoet

ICO’s

De voorzitter van CBEO Global Markets Chris Concannon heeft beweerd dat de ICO-markt binnenkort een tweevoudige regelgevende “waardering” zou kunnen krijgen, meldde Business Insider op 19 juni.
Volgens Concannon komt de waardering in twee golven. Ten eerste zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ICO’s classificeren als niet-geregistreerde effecten en zouden de holdings van beleggers “waardeloos worden”. Dit zou vervolgens een tweede golf veroorzaken, omdat een hele reeks class-action rechtszaken tegen de bedrijven achter de ICO-projecten aangespannen zouden worden:

De waardering komt in twee golven. Ten eerste gaat de SEC achter ICO-marktdeelnemers aans. Dan zullen class-action rechtszaken tegen de teams achter ICO-projecten stijgen.

Concannon zei dat ICO-investeerders “‘s nachts wakker zouden moeten liggen”, bezorgd over de onzekerheid op de ICO-markt. Concannon legde uit dat als bedrijven niet-geregistreerde coins zou aanbieden, ze technisch gezien niet-geregistreerde effecten uitgegeven zouden hebben en in de ogen van de wet beschouwd worden als een “ongeregistreerde verzekeraar”.

Als je iemand niet-geregistreerde effecten verkoopt, ben je zelf aansprakelijk als zij besluiten je voor de rechter te dagen.

Of de SEC met terugwerkende kracht ICO-projecten vervolgt, blijft onzeker. Hoogleraar financiële regelgeving aan de Cornell University, Robert Hockett, zei dat de SEC waarschijnlijk alleen in verzachtende omstandigheden actie onderneemt:

Ik denk niet dat mensen die betrokken zijn bij het bedrijf vervolgd zullen worden alsof ze de wet hebben overtreden, maar er is een klein beetje ruimte voor ongehoorde uitzonderingen.

In 2017 brak de ICO-markt financiële records, waardoor een fiat-equivalent van $4 miljard ontstond. Met behulp van gegevens uit het Token Report schat Business Insider dat ICO’s in 2018 $7 miljard zullen ophalen.
Financiële regelgevers hebben er herhaaldelijk bij het publiek op aangedrongen om zich te houden aan de bestaande wetgeving en hebben actie ondernomen tegen degenen die er niets aan hebben gedaan. In een grootschalig onderzoek naar verdachte crypto-beleggingsproducten, “Operation Cryptosweep” genaamd, hebben Amerikaanse en Canadese toezichthouders uit 40 jurisdicties tot 70 onderzoeken geopend.
Eerder vandaag maakte de oprichter van McAfee Antivirus Software en crypto-bull John McAfee bekend dat hij zal stoppen met de samenwerking met ICO’s en het promoten van ICO-projecten, vanwege vermeende bedreigingen van de SEC. McAfee, die begin juni zijn tweede run voor president onthulde, beweerde dat hij $105.000 per tweet rekent om crypto-projecten en -producten te promoten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie
Advertentie