Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
18/05/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2019 05:00

Koffie met CI: het crypto nieuws van 17 mei

Nieuws
Koffie met CI

WEEKEND! We weten, het is vroeg, maar cryptocurrency gaat natuurlijk gewoon 24/7 door, dus ook in het weekend werken we door. Ben jij ook in het weekend actief in blockchain en crypto, klik dan hier voor ons Telegramkanaal waar je interessante discussies met gelijkgezinden kan voeren. Elke doordeweekse dag krijg je daar ook een gratis video-update van de koers! Goed, heb je vannacht zo diep in het glaasje gekeken dat je je amper wat van gisteren kan herinneren? Dan hebben we in ieder geval voor je samengevat wat er gisteren is gebeurd op het gebied van cryptocurrency en blockchain. Laten we beginnen!
Bitcoin (BTC) corrigeerde gisteren naar beneden na een lange tijd in een opwaartse trend te hebben gezeten. Daarbij verloor de cryptocurrency-markt ruim $35 in marktkapitalisatie. De meest populaire cryptocurrency dipte in 20 minuten tot de $6.600, maar analisten lijken zich geen zorgen te maken en blijven bullish. De correctie van de markt zou een gezonde voortzetting zijn van de marktcyclus. Ook de altcoins lieten gisteren rode cijfers zien nadat deze eergisteren nog leken te gaan stijgen.
Een rechter uit New York heeft cryptocurrency-exchange Bitfinex en stablecoin Tether bevolen documenten te overhandigen over een lening die Tether aan Bitfinex zou hebben verstrekt. Echter versoepelt de rechter een eerder uitgegeven bevel waardoor Tether haar reserves weer mag investeren.
Amazon heeft met een patent de geruchtenmolen weer flink laten draaien. Het document, dat gedetailleerd een Proof-of-Work (PoW) beschrijft, wordt gezien als Amazons deelname aan de cryptocurrency-revolutie.
Een onderzoek van het Amerikaanse LendEDU trekt de conclusie dat Amerikanen niet heel geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency-markt, maar wel uitkijken naar de stablecoin waar Facebook aan zou werken. 7% van de ondervraagden zou ooit in cryptocurrency hebben geïnvesteerd terwijl 18% aangeeft interesse te hebben in de “Facebook Coin” vanwege haar praktisch nut.
Zo, je bent weer bij!
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie