koffie_met_CI_samenvatting_cryptocurrency_en_blockchain_nieuws

Koffie met CI: het crypto nieuws van week 41

Vorige week maandag nog vestigde de bitcoin (BTC) koers een maandelijkse low rond de $7.776. Daarna steeg de koers weer en werd de $7.900, de $8.000, de 100 moving average (MA) én de 200 MA gebroken. Hierdoor kwam de koers van de meest dominante cryptocurrency op dinsdagochtend net onder de $8.300 uit. Op dinsdagmiddag consolideerde de koers, waarmee bitcoin op woensdagochtend werd verhandeld voor $8.200.

Op woensdagmiddag begon bitcoin opnieuw aan een stijging, maar vond vervolgens weerstand op $8.700. Vrijdagochtend zette BTC de stijging door en werd een maandelijkse high gevestigd op $8.826. Echter bleek het om een fake out te gaan en de koers daalde weer terug naar de $8.400. Zowel zaterdag als zondag handelde bitcoin zijwaarts, zonder noemenswaardige uitbraken. Gisteren bleek de $8.400 het toch niet te houden en vond bitcoin support op $8.150. Hierna wist de koers te herstellen tot ongeveer $8.300. Deze ochtend vormde de koers van bitcoin een zogeheten breakout-patroon met een weerstandslijn rond de $8.350. Op het moment van schrijven is bitcoin $8.218,55 waard na 1,34% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.


Crypto Insider David maakt wekelijkse 💥Macro Updates💥 voor in onze members-omgeving! Klik hieronder voor een voorproefje op zijn uitgebreide analyses op beeld

Advertentie

Surf nu naar https://members.crypto-insiders.nl om je aan te melden voor een ⚡️gratis⚡️ maand lidmaatschap op exclusieve content!


Dan Bakkt, het handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE) voor fysieke bitcoin futures. Het recent gelanceerde platform liet op 9 oktober middels een tweet weten een record aan handelsvolume te hebben gevestigd. Er was sprake van een stijging van bijna 800% ten opzichte van de dag ervoor.

Op 9 oktober liet ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) weten dat het de bitcoin exchange-traded fund (ETF) aanvraag van Bitwise en de New York Stock Exchange (NYSE) heeft afgewezen. Volgens de SEC zou de aanvraag niet voldoen aan de vereisten omtrent het tegengaan van marktmanipulatie en fraude. De markt voor cryptocurrency leek niet op het nieuws te reageren.

Het kinderfonds van de Verenigde Naties (VN), UNICEF, heeft een cryptocurrency-fonds gelanceerd waarmee donaties kunnen worden ontvangen in bitcoin en ethereum (ETH). Dit maakte UNICEF vorige week dinsdag bekend middels een persbericht. UNICEF is hiermee de eerste organisatie van de VN die gebruik maakt van cryptocurrency.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.966,06 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.881,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.902,19 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€5.915,53 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€5.927,67 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€5.940,40 Kopen
Laatste nieuws