Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/10/2019 16:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:45

Koffie met CI: het crypto nieuws van week 41

Nieuws
koffie_met_CI_samenvatting_cryptocurrency_en_blockchain_nieuws

Vorige week maandag nog vestigde de bitcoin (BTC) koers een maandelijkse low rond de $7.776. Daarna steeg de koers weer en werd de $7.900, de $8.000, de 100 moving average (MA) én de 200 MA gebroken. Hierdoor kwam de koers van de meest dominante cryptocurrency op dinsdagochtend net onder de $8.300 uit. Op dinsdagmiddag consolideerde de koers, waarmee bitcoin op woensdagochtend werd verhandeld voor $8.200.
Op woensdagmiddag begon bitcoin opnieuw aan een stijging, maar vond vervolgens weerstand op $8.700. Vrijdagochtend zette BTC de stijging door en werd een maandelijkse high gevestigd op $8.826. Echter bleek het om een fake out te gaan en de koers daalde weer terug naar de $8.400. Zowel zaterdag als zondag handelde bitcoin zijwaarts, zonder noemenswaardige uitbraken. Gisteren bleek de $8.400 het toch niet te houden en vond bitcoin support op $8.150. Hierna wist de koers te herstellen tot ongeveer $8.300. Deze ochtend vormde de koers van bitcoin een zogeheten breakout-patroon met een weerstandslijn rond de $8.350. Op het moment van schrijven is bitcoin $8.218,55 waard na 1,34% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.


Crypto Insider David maakt wekelijkse ?Macro Updates? voor in onze members-omgeving! Klik hieronder voor een voorproefje op zijn uitgebreide analyses op beeld

Surf nu naar https://members.crypto-insiders.nl om je aan te melden voor een ⚡️gratis⚡️ maand lidmaatschap op exclusieve content!


Dan Bakkt, het handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE) voor fysieke bitcoin futures. Het recent gelanceerde platform liet op 9 oktober middels een tweet weten een record aan handelsvolume te hebben gevestigd. Er was sprake van een stijging van bijna 800% ten opzichte van de dag ervoor.
Op 9 oktober liet ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) weten dat het de bitcoin exchange-traded fund (ETF) aanvraag van Bitwise en de New York Stock Exchange (NYSE) heeft afgewezen. Volgens de SEC zou de aanvraag niet voldoen aan de vereisten omtrent het tegengaan van marktmanipulatie en fraude. De markt voor cryptocurrency leek niet op het nieuws te reageren.
Het kinderfonds van de Verenigde Naties (VN), UNICEF, heeft een cryptocurrency-fonds gelanceerd waarmee donaties kunnen worden ontvangen in bitcoin en ethereum (ETH). Dit maakte UNICEF vorige week dinsdag bekend middels een persbericht. UNICEF is hiermee de eerste organisatie van de VN die gebruik maakt van cryptocurrency.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Venta masiva de acciones de este exchange de criptomonedas
Venta masiva de acciones de este exchange de criptomonedas
La subida del precio de Ethereum no se debe al ETF, según un gestor
La subida del precio de Ethereum no se debe al ETF, según un gestor
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Advertentie