Rico Engelbarts
17/10/2018 16:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2018 16:09

Mede-CIO Pantera Capital: Totale cryptomarkt kan vertienvoudigd zijn in 2020

Nieuws
mede-CIO_pantera_capital_totale_cryptomarkt_kan_vertienvoudigd_zijn_in_2020

De markten voor cryptocurrency zouden tien keer zo groot kunnen worden in de komende paar jaar, meldt Joey Krug, mede-CIO van Pantera Capital, een van de grootste crypto-hedgefondsen ter wereld, in een interview met Bloomberg op dinsdag 16 oktober:

Als je naar die volgende bull run kijkt, denk ik dat de algehele crypto-markt 10 maal groter dan nu kan worden.

Vóór die volgende bull run stelt Krug dat de cryptomarkt eerst de problemen met de schaalbaarheid op zal moeten lossen. Daarbij vergeleek hij de huidige staat van blockchain-technologie en cryptocurrency met het internet van voor de inbelverbinding:

Als je naar het internet kijkt is het makkelijk om te zeggen van: “Oké, je maakt gewoon een app, vindt wat gebruikers en dan later los je de problemen rond de schaalbaarheid wel op”. Maar dit zijn allemaal markten en daarom heb je geen schaalbaarheid, geen market makers en dus ook geen liquiditeit.

Krug is echter wel optimistisch over de schaalbaarheid van blockchain-netwerken zo stelde hij dat blockchains binnen de komende jaren net zo snel betalingen zullen kunnen verwerken als Visa of Mastercard. Daarbij zei hij wel dat hij niet zeker weet of Bitcoin (BTC) zelf ooit in staat zal zijn om te concurreren met die betalingsnetwerken:

Ik weet niet of dit ooit zal gebeuren voor Bitcoin, maar ik denk dat we zullen zien dat blockchains in een paar jaar tijd net zo snel zullen zijn als Visa of Mastercard.

Net als Mike Novogratz, is Krug bullish op grote instellingen zoals Fidelity Investments en Intercontinental Exchange (ICE) die de cryptomarkt hebben betreden en merkte hij op dat de markt reikhalzend uitkijkt naar een aantal concrete adopties om de volgende bull run te starten.
De CEO van Pantera Capital gaf afgelopen zomer nog aan te verwachten dat Bitcoin in 2019 $67.500 waard zal zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie