Timo Bult Timo Bult
08/06/2021 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2021 09:45

Bitcoin (BTC) koers zakt verder terug, is dit een van de redenen?

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) koers zakt verder terug, is dit een van de redenen?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In wat lijkt op een voortzetting van de in mei ingezette neerwaartse beweging, is het zoeken naar de oorzaak. Uiteraard heerst er enige paniek op de markt veroorzaakt door Tesla CEO Elon Musk maar ook China. Ook de bitcoin (BTC) miners lijken er voor nu niet zo’n vertrouwen in te hebben. Dat blijkt uit data van blockchain-analysebedrijf Glassnode.

Op de miner balans grafiek, gedeeld door William Clemente op Twitter, is te zien dat de miners in de voorgaande maanden bitcoin aan het opsparen waren. De afgelopen week lijkt er een einde aan die trend te zijn gekomen. Clemente laat in zijn tweet zien:

“Miners hebben 5.000 bitcoins verkocht in de afgelopen week.”

De bitcoins hebben bij elkaar een waarde van ongeveer $160 miljoen. Dit zijn geen al te grote bedragen maar toch is de trendommekeer mogelijk een signaal dat miners hun verwachtingen hebben bijgesteld naar beneden.

Miners zijn degenen die nieuwe bitcoins op de markt brengen. Zij ontvangen namelijk bitcoin als beloning voor het zware werk dat zij leveren om het netwerk te beveiligen en transacties te verwerken. Wanneer bitcoin miners hun ontvangen BTC niet direct verkopen op de markt maar ze opsparen, dan is dit een teken dat zij een hogere bitcoin prijs verwachten in de toekomst. Zodra zij beginnen te verkopen dan veroorzaakt dit echter extra verkoopdruk op de prijs. Dit draagt waarschijnlijk bij aan de huidige neerwaartse beweging.

Onlangs liet het bedrijf achter de beroemde Norton 360 antivirussoftware weten dat het zijn klanten ethereum (ETH) zal laten minen met hun software. Hierdoor krijgen meer dan 10 miljoen mensen toegang tot ETH mining.

Tesla, mining, bitcoin en dogecoin (DOGE) zijn de afgelopen weken breed uitgemeten in het crypto-nieuws. Een Tesla concurrent doet mee en gaat het mogelijk maken om met hun elektrische auto’s dogecoin en bitcoin te minen tijdens het opladen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie