Timo Bult Timo Bult
17/04/2020 19:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2020 19:13

Bitcoin (BTC) miner fabrikant MicroBT komt met nieuwe miners in aanloop naar bitcoin halving

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miner fabrikant MicroBT komt met nieuwe miners in aanloop naar bitcoin halving

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

MicroBT, de grote rivaal van crypto miner-producent Bitmain, heeft drie nieuwe miners gelanceerd. Over minder dan een maand zal de bitcoin (BTC) halving plaatsvinden en deze nieuwe miners zouden bitcoin miners moeten helpen om ook na de halving winstgevend te blijven.
MicroBT kondigde de WhatsMiner M30S+, M30S++ en M31S+ aan. De aankondiging vond online plaats en werd gedaan door MicroBT COO Jianbing Chen. Het bedrijf treedt nu het “3X tijdsperk” binnen, waarmee Chen doelt op drie nieuwe functies voor de miners:

laag energieverbruik, hoge stabiliteit en eenjarige garantieservice

De aankomende halving wordt spannend voor miners, het zal namelijk moeilijker worden om winstgevend bitcoin te minen. De beloningen worden gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per gemined blok. Dankzij een W/T ratio van minder dan 50 watts per terahash zouden miners makkelijker winst kunnen maken met de M30 serie miners. Hoe lager de W/T ratio is, hoe makkelijker het is om winstgevend te zijn.

MicroBT kruipt in de buurt van Bitmain 

Naast de nieuwe miners werden ook de verkoopcijfers van het bedrijf bekend gemaakt. In 2019 verkocht MicroBT ongeveer 600.000 WhatsMiner M20’s vergeleken met 300.000 WhatsMiner M3’s in 2018. Met deze cijfers zouden de miners van MicroBT zo’n 35 procent van de totale rekenkracht van het Bitcoin-netwerk uitmaken.
De bekende podcaster Marty Bent schreef onlangs in een podcast dat hij al langere tijd samenwerkt met olie- en gasproducenten om overtollig olie en gas te gebruiken om bitcoin te minen. Dit zou meer opbrengen dan de olie en gas te transporteren via pijpleidingen.
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie