Rico Engelbarts
20/06/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2020 09:55

Bitcoin (BTC) miners 'outflow' op laagste punt in 10 jaar tijd

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miners 'outflow' op laagste punt in 10 jaar tijd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Op deze grafiek van Glassnode is te zien dat het totaal aantal bitcoin (BTC) dat is verplaatst uit de wallets van miners is gedaald tot een nieuwe low. Dit getal was in de afgelopen tien jaar niet zo laag. Het aantal bitcoin dat is verplaatst daalde naar 987 stuks voor het eerst sinds februari 2010.
Het aantal coins dat is verzonden naar exchanges is ook op het laagste punt sinds meer dan een jaar zegt Glassnode is een verslag. “Het is een teken dat efficiënte miners blijven hamsteren (alleen een deel van BTC verkopen),” Zei Asim Ahmad, co-chief investment officer van London-based Eterna Capital tegen Coindesk.
Hoewel dit niet per se een teken is dat de koers van bitcoin zal exploderen, is het toch opmerkelijk aangezien miners normaliter hun geminde crypto direct verkopen om zo de lopende kosten te kunnen betalen.
De reden dat miners hun crypto tijdelijk vasthouden zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat zij op het moment bang zijn voor de markt waar we ons in bevinden. Zo zouden ze kunnen denken dat de vraag zo laag is dat hun aanbod de markt zal doen zakken. Dit wil zeggen dat de miners eerst willen wachten tot de markt wat sterker is geworden voor zij hun coins zullen verkopen.
Dit heeft dan ook weer als gevolg dat de koers een harde klap kan krijgen bij de volgende rally. Mochten de miners de koers ineens wel stabiel genoeg vinden zou het zo kunnen zijn dat ze wel willen verkopen. Dit zal dan zorgen voor een tijdelijke rem in de koersstijging.
Ahmad geeft als volgende reden aan dat de halving kort geleden ook heeft plaatsgevonden. Nu de beloning is gehalveerd van de miners hebben zij natuurlijk ook minder coins om te verkopen. Een daling is daarom helemaal niet zo gek. Zo zagen we in de aanloop naar de halving een vermindering van het volume dat miners verplaatste uit hun wallet van 2.334 BTC naar 1.034 BTC.
Doordat de beloning is gehalveerd, is het voor miners 2x zo duur geworden hetzelfde aantal coins te kunnen minen. Dit zorgde er op zijn beurt weer voor dat de kleinere, minder efficiënte miners moesten stoppen. Dit is ook terug te zien in de daling van de hash rate. De hashrate viel van 120 terahashes per seconde naar 90 in de twee weken na de halving. Gelukkig is de hashrate wel weer terug op het oude niveau.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie