Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) miners ‘outflow’ op laagste punt in 10 jaar tijd

Op deze grafiek van Glassnode is te zien dat het totaal aantal bitcoin (BTC) dat is verplaatst uit de wallets van miners is gedaald tot een nieuwe low. Dit getal was in de afgelopen tien jaar niet zo laag. Het aantal bitcoin dat is verplaatst daalde naar 987 stuks voor het eerst sinds februari 2010.

Het aantal coins dat is verzonden naar exchanges is ook op het laagste punt sinds meer dan een jaar zegt Glassnode is een verslag. “Het is een teken dat efficiënte miners blijven hamsteren (alleen een deel van BTC verkopen),” Zei Asim Ahmad, co-chief investment officer van London-based Eterna Capital tegen Coindesk.

- Advertentie -

Hoewel dit niet per se een teken is dat de koers van bitcoin zal exploderen, is het toch opmerkelijk aangezien miners normaliter hun geminde crypto direct verkopen om zo de lopende kosten te kunnen betalen.

De reden dat miners hun crypto tijdelijk vasthouden zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat zij op het moment bang zijn voor de markt waar we ons in bevinden. Zo zouden ze kunnen denken dat de vraag zo laag is dat hun aanbod de markt zal doen zakken. Dit wil zeggen dat de miners eerst willen wachten tot de markt wat sterker is geworden voor zij hun coins zullen verkopen.

Dit heeft dan ook weer als gevolg dat de koers een harde klap kan krijgen bij de volgende rally. Mochten de miners de koers ineens wel stabiel genoeg vinden zou het zo kunnen zijn dat ze wel willen verkopen. Dit zal dan zorgen voor een tijdelijke rem in de koersstijging.

Ahmad geeft als volgende reden aan dat de halving kort geleden ook heeft plaatsgevonden. Nu de beloning is gehalveerd van de miners hebben zij natuurlijk ook minder coins om te verkopen. Een daling is daarom helemaal niet zo gek. Zo zagen we in de aanloop naar de halving een vermindering van het volume dat miners verplaatste uit hun wallet van 2.334 BTC naar 1.034 BTC.

Doordat de beloning is gehalveerd, is het voor miners 2x zo duur geworden hetzelfde aantal coins te kunnen minen. Dit zorgde er op zijn beurt weer voor dat de kleinere, minder efficiënte miners moesten stoppen. Dit is ook terug te zien in de daling van de hash rate. De hashrate viel van 120 terahashes per seconde naar 90 in de twee weken na de halving. Gelukkig is de hashrate wel weer terug op het oude niveau.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.976,03 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.976,03 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...