Timo Bult Timo Bult
09/04/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2020 09:44

Bitcoin (BTC) mining bedrijf Ultra Mining moet deuren sluiten na valse beloftes en nepdonaties coronavirus

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) mining bedrijf Ultra Mining moet deuren sluiten na valse beloftes en nepdonaties coronavirus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het in Texas gevestigde bitcoin (BTC) cloud mining-bedrijf Ultra Mining moet zijn deuren sluiten. Dit bevel heeft de Texas State Securities Board (TSSB) op 8 april uitgevaardigd. Het bevel komt naar aanleiding van valse beloftes omtrent mining-opbrengsten en leugens over donaties die het bedrijf zou hebben gedaan in de strijd tegen het coronavirus.
In het bevel stelt de TSSB dat het bedrijf belooft dat investeerders jaarlijks $10.500 kunnen verdienen als zij $10.000 in bitcoin mining investeren. Investeert iemand $50.000 dan zouden de jaarlijkse opbrengsten $52.000 bedragen. Hiermee breekt Ultra Mining de effectenwetgeving in Texas.
Naast de beloftes benoemt de toezichthouder ook verklaringen van het bedrijf dat het grote bedragen heeft gedoneerd in de strijd tegen het coronavirus. Ultra Mining zou onder andere $100.000 aan het United Nations Children’s Fund (UNICEF) hebben gedoneerd om medische apparatuur te kunnen kopen. Er is echter geen bewijs dat deze donatie daadwerkelijk is gedaan. In het bevel valt te lezen:

Hoewel respondenten potentiële investeerders vertellen dat Ultra Mining heeft gedoneerd en geld zal blijven doneren voor COVID-19-hulp, weigeren zij uitdrukkelijk informatie te verstrekken die de donatie verifieert, waarop potentiële investeerders kunnen vertrouwen om de donatie onafhankelijk te verifiëren of die hun financiële vermogen toont om het geld te doneren.

De toezichthouder in Texas staat erom bekend daadkrachtig te werk te gaan in de strijd tegen fraudelente crypto-bedrijven. Zo was het de eerste staat in de Verenigde Staten die deze bedrijven actief ging opsporen en aanpakken. De TSSB was daarnaast een van de eerste die aan de bel trok omtrent het Bitconnect debacle, een van de grootste cryptocurrency-scams in de geschiedenis.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie