Timo Bult Timo Bult
08/03/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2022 16:15

Bitcoin mining-gigant Hive sluit megadeal met Intel voor mining-chips

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin mining-gigant Hive sluit megadeal met Intel voor mining-chips

Foto: StockStudio Aerials / Shutterstock.com

Het Canadese bitcoin mining bedrijf Hive heeft een deal gesloten met niemand minder dan chipgigant Intel. Hive stelt in een aankondiging dat met de nieuwe BTC mining chips van Intel, het zijn hash rate met 95% zal uitbreiden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Intel betreedt de bitcoin markt

Zowel voor Hive als Intel is het een grote deal, en wellicht voor Intel wel het startschot voor een verdere groei binnen de crypto-industrie. Intel is voornamelijk bekend van zijn processoren in computers en laptops. Maar nu richt het zijn pijlen ook op de bitcoin mining-wereld.

Begin dit jaar werd duidelijk dat Intel met zijn eerste chip zou komen. De chips zullen gericht zijn op het zo efficiënt mogelijk minen van bitcoin, wat cruciaal is om winstgevend te zijn. Echter zouden de chips enigszins teleurstellen. Nu lijkt het erop dat Intel inmiddels met nieuwere modellen bezig is.

Hive sluit speciale deal

Aannemelijk is dat Hive op basis van de nieuwe modellen een deal heeft gesloten met Intel. De chipfabrikant levert genoeg chips om de huidige hash rate van 1,9 exahashes per seconde (EH/s) met 95% te laten groeien!

Daarnaast sloot het ook een leveringsovereenkomst met een zogenoemde original design manufacturer (ODM). Die zal de chip in een met Hive ontworpen computer bouwen. Dit zullen luchtgekoelde bitcoin miners zijn.

Advertentie

Groen bitcoin minen

Sinds de kritiek op Bitcoin en zijn hoge energieverbruik steeds luider werd, zijn steeds meer miners druk bezig om hun operatie zo groen mogelijk te maken. Naast dat BTC mining hierdoor een kleinere impact heeft op onze planeet, is groene stroom op sommige momenten ook zeer goedkoop. In de aankondiging laat de COO en President van Hive weten:

“Na maanden van zorgvuldige planning zijn we erg enthousiast om deze stap voorwaarts te zetten met een wereldwijde technologieleider als Intel. HIVE zet zich in om deze blockchain-chips van de volgende generatie te implementeren in zijn groene energie-infrastructuur.”

Daarnaast kondigde het bedrijf in dezelfde aankondiging aan dat het 100 MW aan groene stroom zal gaan inzetten om bitcoin te minen in Texas, de Verenigde Staten. Dit sluit tevens aan bij Hive’s streven om zo groen mogelijk bitcoin te minen en is zijn eerste stap in de Amerikaanse markt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie