Wessel Kersting Wessel Kersting
05/07/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2022 18:00

Bitcoin mining omzet haalt voor eerst in een jaar ethereum in

icon-mining
Mining
Alleen Bitcoin en Ethereum zijn echt decentraal, zegt Chainlink topman

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

In juni behaalden de bitcoin (BTC) miners  voor het eerst in bijna een jaar een hogere opbrengst dan ethereum (ETH) miners. Desondanks hebben de miners van beide kampen het zwaar. Zij zien hun winstmarges flinterdun of zelfs negatief worden in deze ‘crypto winter.’

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onzekere tijden voor crypto

De winst voor een miner is naturlijk afhankelijk van de koers van de crypto die zij minen. Door de zwaar dalende koersen dit jaar, houden de miners steeds minder over. Vooral de laatste tijd staan veel miners zwaar onder druk en worden gedwongen delen van hun reserves te verkopen om draaiend te blijven.

Sommige partijen zijn door de dalende inkomsten zelfs genoodzaakt te capituleren en hun mining apparatuur te verkopen om naar andere inkomstenbronnen op zoek te gaan. Veel van deze miners zijn daarom ook gevlucht naar de traditionele financiële markten, met name de schuld- en aandelenmarkten.

Advertentie

Bitcoin miners halen meer winst dan ether miners

Uit een rapport van Binance, gebasseerd op data van The Block, blijkt dat bitcoin miners een omzet van $656,47 miljoen in juni hebben gedraaid. Ethereum miners daarentegen hebben in totaal een omzet van $548,58 miljoen gedraaid in dezelfde periode. Dit is dus een verschil van meer dan $100 miljoen.

Dat is extra opvallend omdat ether miners vorig jaar juist bitcoin miners inhaalden qua totale omzet en dat een jaar lang volhielden. Slechts een maand geleden haalden ether miners nog ongeveer $100 miljoen meer in omzet dan bitcoin miners. Het verschil was daarvoor nog groter, het Binance rapport meldt dat dit gat de afgelopen maanden al gestaag afnam. In juni hebben bitcoin miners ether miners dus weer terug ingehaald. De bitcoin koers is dan ook vanaf zijn all-time high met 72% gedaald, voor ether is dat al 77%. Voor veel andere crypto is dat nog veel meer.

Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat de grote chipfabrikant Intel nu zijn eerste mining-apparaten heeft opgestuurd.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie