Kevin Schijven Kevin Schijven
08/03/2022 20:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2022 20:06

Chinese autoriteiten nemen 190 bitcoin miners in beslag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Chinese autoriteiten nemen 190 bitcoin miners in beslag

Foto: AlexLMX/Shutterstock

De Chinese autoriteiten hebben een illegale crypto-mining operatie stilgelegd. Dat meldt lokale nieuwsgeving op 8 maart.

Crypto- en bitcoin (BTC) mining werd afgelopen zomer in China verboden. De mining-industrie in China, ooit verantwoordelijk voor zo’n 65% van het wereldwijde totaal, is inmiddels compleet ingestort. Desondanks maken enkele Chinese miners af en toe toch een poging om stiekem door te zetten.

Zo ook in de stad Guangzhou in de provincie Guangdong. Volgens de lokale berichtgeving inspecteren de autoriteiten regelmatig op verdachte activiteiten en sluiten zij onmiddellijk illegale mining-farms zodra die ontdekt worden.

In dit geval werden maar liefst 190 crypto-mining apparaten in beslag genomen. Deze zijn volgens het artikel zo’n 5 miljoen yuan waard, oftewel $800.000. De operatie was verstopt in een laadstation waardoor het hoge energieverbruik in eerste instantie niet opviel.

Pas toen de autoriteiten nauw naar het energieverbruik keken, kwamen ze discrepanties tegen in het gerapporteerde verbruik. Naar verluidt was de mining-farm verstopt achter muren en operationeel voor meer dan 1.000 uur en verbruikte in die tijd meer dan 90.000 kilowattuur aan elektriciteit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin miner exodus uit China

Ondertussen heeft het verbod in China voor een grote exodus geleid van miners naar het buitenland, vooral de VS (met name Texas) en Kazakhstan zijn populaire locaties. Uiteindelijk werd het verbod zelfs als een positieve ontwikkeling gezien, de gemeenschap was namelijk voorheen bezorgd over het feit dat China zo een groot deel van alle mining in handen had.

Ook zou de exodus moeten leiden tot een groener Bitcoin-netwerk. Volgens de bitcoin mining council is wordt 58,5% van alle bitcoin-mining gedaan met hernieuwbare bronnen. Volgens een ander recent rapport ligt dit percentage echter pas op de helft hiervan. Dat komt wellicht doordat een groot deel van Chinese miners aangesloten zaten aan waterkrachtcentrales. Dat tweede onderzoek is echter afkomstig van de ‘Digiconomist’ die een beruchte reputatie hieromtrent heeft. Onlangs daalde de zogeheten bitcoin mining difficulty weer voor het eerst in maanden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie