Simon Bosch Simon Bosch
13/04/2023 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2023 12:01

CleanSpark profiteert van bearmarkt, koopt 45.000 nieuwe BTC miners

icon-mining
Mining
Texas-mining-bitcoin-BTC

Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock

Bitcoin miners hadden enorm veel last van de diepe bearmarkt van afgelopen jaar. Veel miners hebben de crisis niet overleefd, maar het beursgenoteerde CleanSpark (ticker: CLSK) wel. Nu breidt de Amerikaanse miner zijn capaciteit flink uit door extra hardware te kopen.

Amerikaanse crypto miners vieren overwinning, streep door controle
  • icon-mining
    Mining

CleanSpark wil bitcoin miningcapaciteit verdubbelen

In een persbericht schrijft het bedrijf dat het voor 144,9 miljoen dollar aan bitcoin mininghardware heeft aangeschaft. Om precies te zijn gaat het om 45.000 gloednieuwe Antminer S19 XP-miners van Bitmain.

De Antminer S19 XP is op het moment de meest efficiënte ASIC-miners die je kunt kopen, dat maakt ze een belangrijk onderdeel van onze doel om één van de meest efficiënte bitcoin-miningfaciliteiten in het land te worden,” verklaarde CleanSpark-CEO Zach Bradford.

Volgens de planning zal Bitmain 25.000 ASIC-apparaten in augustus naar CleanSpark versturen, de overige 20.000 stuks volgen in september. Alle hardware moet in de faciliteit in Sandersville, Georgia worden geïnstalleerd. Momenteel wordt deze locatie aangepast zodat het 150 megawatt (MW) extra aan capaciteit aankan.

Vóór het einde van het jaar moet alle nieuwe hardware zijn aangesloten. Bradford suggereert dat de bearmarkt voor dalende ASIC-prijzen heeft gezorgd, waardoor CleanSpark zich nu duurdere hardware heeft kunnen veroorloven.

De bearmarkt heeft ons kansen gegeven om onze winst te maximaliseren. Zo konden we de beste hardware die de industrie te bieden heeft kopen. We hebben gekozen voor de S19 XP en niet voor de S19j Pro+ omdat het prijsverschil minder is geworden. Ons geduld heeft zijn vruchten afgeworpen. Eind dit jaar moet [de nieuwe hardware] de capaciteit tot 15,9 exahash per seconde (EH/s) tillen, wat een belangrijke mijlpaal is voor ons doel van 16 EH/s tegen het eind van het jaar.”

Advertentie

CleanSpark houdt ondanks bearmarkt stand

Veel miners gingen failliet toen vorig jaar de energieprijzen de pan uit rezen terwijl de bitcoin prijs maar bleef dalen. Tot overmaat van ramp bleef de hashrate juist stijgen, waardoor het nóg moeilijker werd om op een winstgevende manier bitcoin te delven.

Maar CleanSpark bleef erg standvastig. Zo kocht het eind vorig jaar al een flink aantal ASIC-miners op, mogelijk nam het ze over van één van de failliet gegane bitcoin-producenten. Eerder dit jaar kocht het bedrijf ook extra Antminer S19j Pro+-apparaten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie