Timo Bult Timo Bult
22/03/2020 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2020 10:00

Gemiddelde bloktijd Bitcoin (BTC) stijgt naar 13 minuten

icon-mining
Mining
Gemiddelde bloktijd Bitcoin (BTC) stijgt naar 13 minuten

De laatste tijd verwerkt Bitcoin consequent steeds langzamer blokken. De afgelopen dagen kostte het miners op het netwerk meer dan 13 minuten om blokken toe te voegen aan de blockchain. Hoewel deze de neiging hebben stabiel te blijven, piekte het deze dagen voor het eerst sinds eind 2018.

De sprong in Bitcoin bloktijden

De piek van eind 2018 kan worden verwijt aan het instorten van de bitcoin-koers in diezelfde periode. Bitcoin vond toen zijn bodem tijdens de crypto winter van dat jaar. Het is daarom mogelijk om de stijging van de bloktijd deze keer ook te linken aan de koersdaling van 50% afgelopen donderdag. De exacte reden is echter nog steeds niet duidelijk. Al is er wel sprake van een constante stijging van de bloktijden bij de grootste cryptocurrency.

Bitcoin’s hashrate aan het dalen, miners krijgen klappen

Hogere bloktijden zijn niet de enige abnormaliteit die momenteel op het Bitcoin-netwerk wordt waargenomen. De hashrate van Bitcoin de afgelopen weken ook sterk gedaald. Miners produceerden deze maand ongeveer 40% miner hash-kracht, of rekenkracht. Ook dit kan worden gelinkt aan de duikvlucht van de BTC koers vorige week aangezien de winstgevendheid van mining hierdoor een flinke klap kreeg.
Bitcoin heeft echter een positief momentum behouden na de drastische daling van de prijs afgelopen donderdag. De echte test voor Bitcoin wacht nog steeds. Nu de pandemie van het coronavirus nog steeds zwaar weegt op de wereldmarkten, is dit hét moment voor cryptocurrencies om te schitteren. De blockchain-industrie heeft nog nooit een echte recessie meegemaakt, dus de nabije toekomst zal interessant worden.
Eergisteren deelde onze analist Michiel een koersvideo uit onze Crypto Insiders Members omgeving als freebie. Heb je ‘m gemist? Bekijk hem dan gauw hier!
Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie