Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Gemiddelde bloktijd Bitcoin (BTC) stijgt naar 13 minuten

De laatste tijd verwerkt Bitcoin consequent steeds langzamer blokken. De afgelopen dagen kostte het miners op het netwerk meer dan 13 minuten om blokken toe te voegen aan de blockchain. Hoewel deze de neiging hebben stabiel te blijven, piekte het deze dagen voor het eerst sinds eind 2018.

De sprong in Bitcoin bloktijden

De piek van eind 2018 kan worden verwijt aan het instorten van de bitcoin-koers in diezelfde periode. Bitcoin vond toen zijn bodem tijdens de crypto winter van dat jaar. Het is daarom mogelijk om de stijging van de bloktijd deze keer ook te linken aan de koersdaling van 50% afgelopen donderdag. De exacte reden is echter nog steeds niet duidelijk. Al is er wel sprake van een constante stijging van de bloktijden bij de grootste cryptocurrency.

Bitcoin’s hashrate aan het dalen, miners krijgen klappen

- Advertentie -

Hogere bloktijden zijn niet de enige abnormaliteit die momenteel op het Bitcoin-netwerk wordt waargenomen. De hashrate van Bitcoin de afgelopen weken ook sterk gedaald. Miners produceerden deze maand ongeveer 40% miner hash-kracht, of rekenkracht. Ook dit kan worden gelinkt aan de duikvlucht van de BTC koers vorige week aangezien de winstgevendheid van mining hierdoor een flinke klap kreeg.

Bitcoin heeft echter een positief momentum behouden na de drastische daling van de prijs afgelopen donderdag. De echte test voor Bitcoin wacht nog steeds. Nu de pandemie van het coronavirus nog steeds zwaar weegt op de wereldmarkten, is dit hét moment voor cryptocurrencies om te schitteren. De blockchain-industrie heeft nog nooit een echte recessie meegemaakt, dus de nabije toekomst zal interessant worden.

Eergisteren deelde onze analist Michiel een koersvideo uit onze Crypto Insiders Members omgeving als freebie. Heb je ‘m gemist? Bekijk hem dan gauw hier!

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.444,09 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.335,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.373,93 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.401,70 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.403,81 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...