Roy van Krieken Roy van Krieken
01/02/2022 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2022 18:15

Opnieuw weet een solo bitcoin miner 6,25 BTC te verdienen

icon-mining
Mining

Foto: Anucha Cheechang/Shutterstock

Het lijkt de laatste tijd wel om de haverklap te gebeuren. Een solo bitcoin (BTC) miner die in zijn eentje een block reward ter waarde van enkele tonnen weet te bemachtigen. Kleine bitcoin miners zijn behoorlijk in het nadeel vergeleken met gigantische mining bedrijven en om die reden is het redelijk zeldzaam dat kleine miners in staat zijn om succesvol een block te minen. Toch is het opnieuw iemand gelukt deze maand.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-mining
    Mining

Solo bitcoin miner

De miner is kwestie kreeg als beloning 6,25 BTC uitgekeerd. Deze bitcoins hebben vandaag de dag een marktwaarde van zo’n $240.000. De miner in kwestie is wel een stuk groter dan de vorige solo miners die in staat waren een block reward te bemachtigen eerder deze maand.

De miner beschikt namelijk over zo’n 1,14 PH/s aan rekenkracht. Daar is wel wat meer voor nodig dan een laptop en daarom wordt de miner ook gezien als een ‘solo whale miner’. Desalniettemin is het een indrukwekkende prestatie om als solo miner succes te behalen.

Volgens de website solochance.com is de kans op succes met zelfs met deze aanzienlijke rekenkracht als solo miner extreem klein. De kans om een block te verifiëren is slechts 1 op de 209.262. Dat komt overeen met eens in de 1.453 dagen of eens in de vier jaar. Zelfs dan geeft deze kans natuurlijk geen garantie op succes.

Slechts 264 blocks, of een luttele 0,037%, van alle bitcoin blocks zijn ooit gemined door solo bitcoin miners.

Januari een succesmaand

Het is alweer de 4e keer sinds het begin van deze maand dat een solo miner in staat was om een bitcoin block te minen. Halverwege januari wisten twee solo miners vlak na elkaar een bitcoin block reward te bemachtigen.

Hoewel het nu dus lijkt alsof solo minen een lucratief verdienmodel kan zijn is het belangrijk om te realiseren dat deze miners extreem veel geluk hebben gehad. Vooral als je bijvoorbeeld de initiële investering die benodigd is om 1,14 PH/s aan rekenkracht te krijgen meerekent wordt het plaatje ineens een stuk minder aantrekkelijk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie