Roy van Krieken Roy van Krieken
09/01/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2022 14:04

Tesla eigenaren gebruiken hun auto voor bitcoin en ethereum mining

icon-mining
Mining
Tesla eigenaren gebruiken hun auto voor bitcoin en ethereum mining

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

Eigenaren van de elektrische auto’s van Tesla kwamen onlangs op het geniale idee om de batterijen van hun voertuigen te gebruiken voor crypto-mining. Volgens de eigenaren heeft deze manier van mining de potentie om zeer lucratief te zijn, vooral in combinatie met de mogelijkheid om de Tesla’s als zogeheten ‘robo-taxi’s’ in te zetten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Mining met een Tesla?

Volgens Siraj Raval, miner en Tesla eigenaar, is crypto-mining met een elektrisch voertuig een groot gat in de markt. Hij heeft in zijn auto een Apple Mac Mini M1 aangesloten waarop hij gratis mining software draait. Daarnaast heeft hij een aantal grafische kaarten (GPU’s) aangesloten op de batterij van zijn Tesla. Om dit te bewerkstelligen heeft hij wel behoorlijke veranderingen aan zijn auto aan moeten brengen.

Het voornaamste obstakel bij mining van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) is over het algemeen de prijs van elektriciteit. Mining kost een enorme hoeveelheid stroom en in veel gevallen zorgt de energieprijs ervoor dat er geen of nauwelijks winst gedraaid wordt. Mining met een elektrisch voertuig kan echter veel goedkoper waardoor het veel aantrekkelijker wordt. 

“De belangrijkste component is de prijs van elektriciteit. Als het goedkoper is om het met een elektrisch voertuig te doen, dan is dat maar zo.”

Raval heeft in 2021 naar eigen zeggen zeker $800 per maand verdiend met het mining van voornamelijk ethereum (ETH). Hoewel zijn mining activiteiten de fabrieksgarantie van zijn auto in het geding kunnen brengen, geeft hij duidelijk aan dat dit risico het absoluut waard is.

Ambitieuze plannen

Cryptocurrency-mining met zijn Tesla is voor Siraj Raval niet het einddoel. Hij heeft namelijk behoorlijk ambitieuze plannen voor zijn voertuig in de toekomst. Hij hoopt van zijn auto een ‘robotaxi’ te maken.  Een robotaxi is een taxi zonder bestuurder, die crypto zou kunnen minen wanneer het voertuig niet in gebruik is.

Voorlopig zit dat er nog niet in, maar Tesla CEO Elon Musk heeft eerder al aangegeven dat de kans absoluut aanwezig is dat in de toekomst Tesla’s ingezet kunnen worden als robotaxi’s. Het is duidelijk dat Raval heilig gelooft in dit doel.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie