Ivo Melchers Ivo Melchers
12/11/2022 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2022 19:06

Verkoopdruk bij bitcoin-miners stijgt flink na daling koers

icon-mining
Mining

Bitcoin (BTC) miners hebben het lastig en staan zwaar onder druk in de huidige marktomstandigheden. De bitcoin koers is flink gedaald, terwijl de energiekosten juist flink zijn gestegen. Ook maakt de stijging in de moeilijkheidsgraad, ofwel mining difficulty, het niet makkelijker voor BTC-miners.

De moeilijkheidsgraad blijft maar stijgen en heeft eind oktober een record bereikt van 36,84 T. Wanneer de concurrentie toeneemt en de hash rate stijgt, gaat de moeilijkheidsgraad ook omhoog om ervoor te zorgen dat het Bitcoin netwerk er gemiddelde tien minuten over blijft doen om nieuwe blocks aan de blockchain toe te voegen. Hierdoor wordt het lastiger om een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen en daarmee BTC als beloning te ontvangen. Ondanks dat de koers van bitcoin flink is gedaald, blijven miners hun rekenkracht uitbreiden wat heeft geresulteerd in een hogere moeilijkheidsgraad en daarmee een veiliger netwerk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verkoopdruk BTC miners

Charles Edwards, de oprichter van Capriole Investments, deelde op Twitter de ”Bitcoin Miner Sell Pressure” indicator. Deze indicator volgt on-chain gegevens om te markeren wanneer bitcoin miners meer van hun reserves verkopen dan normaal. Hij geeft aan dat de miners in zwaar weer verkeren en op het moment meer verkopen dan dat ze ooit in de afgelopen vijf jaar hebben gedaan. Miners moeten op het moment hun coins verkopen om hun kosten te kunnen dekken en draaiende te blijven.

De verhoogde verkoopdruk vanuit de miners is historisch gezien een goede voorloper van een mogelijke opwaartse beweging in de koers.

Problemen voor miners

Eerder kon je lezen dat ’s werelds grootste publieke miner, Core Scientific, failliet dreigt te gaan. De huidige marktomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat Core Scientific in moeilijkheden verkeert. Het blijft echter niet alleen bij Core Scientific, want andere miners als Iris Energy en Argo Blockchain zitten ook in de problemen. Alles wijst erop dat het allesbehalve makkelijke tijden zijn voor BTC-miners.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie