Home Nieuws Nederland omarmt blockchain in strijd tegen het coronavirus

Nederland omarmt blockchain in strijd tegen het coronavirus

Een groep van Nederlandse bedrijven is gestart met het ‘Tech tegen Corona’ initiatief. Vorige week vond een online ontmoeting plaats tussen verschillende technologiebedrijven en ambtenaren, waaronder Kamerleden.

Doel van de ontmoeting was om te bespreken hoe deze bedrijven kunnen helpen in de strijd tegen het coronavirus dat de infectieziekte Covid-19 veroorzaakt. Het ‘Tech tegen Corona’ betreft meer dan 10 bedrijven en is een initiatief van Public Matters, een lobbyadviesbureau.

- Advertentie -

Een van deze Nederlandse bedrijven is Tymlez dat zich specialiseert in blockchain-technologie. Het bedrijf gaat helpen bij het opzetten van blockchain-websites om de vraag en aanbod van hulpgoederen in kaart te brengen. Het gebruik van blockchain-technologie maakt de toeleveringsketen van deze (medische) goederen een stuk transparanter en gemakkelijker te volgen.

Verdere bedrijven die meedoen aan het initiatief zijn onder andere cybersecurity-bedrijf Cybersprint, dat beveiligingsdiensten levert aan ziekenhuizen, Taxion, dat online systemen beheert voor vrijwilligers en Compumatica, dat internetverbindingen verbetert voor thuiswerkers die actief zijn in cruciale beroepen. Ook KPN en Microsoft doen mee aan het initiatief, zij denken mee over de aansluiting van nieuwe technieken bij bestaande systemen.

Om elkaar veilig te houden blijven we thuis. Technologie kan daarbij helpen. Het is in deze uitzonderlijke tijd daarom belangrijker dan ooit dat overheden en tech bedrijven samenwerken.

Aldus Jan Middendorp, Tweede Kamerlid van de VVD. Chris van Dam, Tweede kamer lid van de CDA, zegt het volgende:

Fantastisch dat deze bedrijven bereid zijn om de overheid om bij te staan. Juist nu zijn deze slimme tech koppen hard nodig.

Onlangs zei de directeur van het IMF dat de economie pas in 2021 zal herstellen door de klap die het coronavirus heeft veroorzaakt. Miljardair Mike Novogratz zei vorige week dat het virus wellicht voor meer bitcoin (BTC) adoptie zal zorgen onder jeugd. Changpeng Zhao, CEO van Binance, beweerde recentelijk dat de uitbraak aantoont dat de economie niet sterk genoeg is en Su Zhu, CEO van Three Arrows, denkt dat bitcoin naar $50.000 kan stijgen door de gevolgen van het coronavirus.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.127,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.191,64 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.192,64 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.203,77 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.