Timo Bult Timo Bult
21/03/2020 18:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2020 18:21

Binance CEO: "Het coronavirus was slechts de vonk, de economie is niet sterk genoeg"

Nieuws
Binance CEO:

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Vorige week zagen we de bitcoin (BTC) koers flink onderuit gaan te midden van de toenemende paniek omtrent het coronavirus. Volgens de CEO van cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao, was de pandemie echter niet de directe oorzaak van deze crash. Dit schrijft hij in een op 20 maart verschenen blogpost.
Volgens Changpeng, beter bekend als CZ, was het coronavirus slechts de vonk die een bredere financiële meltdown veroorzaakte. CZ stelt dat de economie veel sterker zou moeten zijn en schokken tot op zekere hoogte zou moeten kunnen incasseren.
Op dit moment zouden veel mensen hun investeringen om willen zetten in fiatgeld, wat dalende koersen veroorzaakt. Zo schrijft CZ:

Wanneer mensen bang zijn voor de dag des oordeels van lege schappen in winkels en een tekort aan voedsel, zullen mensen geld willen oppotten. Er is dus een toenemende vraag of druk van mensen die hun investeringen (aandelen of crypto) op korte termijn voor contanten willen verkopen.

Maar daar zal uiteindelijk weer verandering in komen, aldus CZ:

Aan de positieve kant zal het coronavirus, hoe dodelijk het ook is, voorbijgaan. Vroeg of laat zal een vaccin worden ontwikkeld. Hoezeer we ook overdreven vertrouwen op een wereldwijde supply chain, die tot stilstand komt. Geen enkele natie heeft op dit moment een groot tekort aan voedsel. Mensen die geld oppotten, zullen er uiteindelijk achter komen dat ze het langer hoeven te hamsteren en zullen het weer in investering omzetten.

Ook de CEO en oprichter van Global Macro Investor, Raoul Pal, ziet dat de economie niet sterk genoeg is. Hij schreef onlangs in een tweet dat “we riskeren het hele systeem te verliezen.” Wat betreft bitcoin is Pal echter zeer bullish.
Nu bitcoin weer wat lijkt te stijgen, lijkt de situatie wat betreft bitcoin weer wat te stabiliseren. Vanochtend was al te zien dat bitcoin een bullish BARR-patroon vormde.
Gisteren deelde onze analist Michiel een koersvideo uit onze Crypto Insiders Members omgeving als freebie. Heb je ‘m gemist? Bekijk hem dan gauw hier!
Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie