Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Binance CEO: "Het coronavirus was slechts de vonk, de economie is niet...

Binance CEO: “Het coronavirus was slechts de vonk, de economie is niet sterk genoeg”

Vorige week zagen we de bitcoin (BTC) koers flink onderuit gaan te midden van de toenemende paniek omtrent het coronavirus. Volgens de CEO van cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao, was de pandemie echter niet de directe oorzaak van deze crash. Dit schrijft hij in een op 20 maart verschenen blogpost.

Volgens Changpeng, beter bekend als CZ, was het coronavirus slechts de vonk die een bredere financiële meltdown veroorzaakte. CZ stelt dat de economie veel sterker zou moeten zijn en schokken tot op zekere hoogte zou moeten kunnen incasseren.

- Advertentie -

Op dit moment zouden veel mensen hun investeringen om willen zetten in fiatgeld, wat dalende koersen veroorzaakt. Zo schrijft CZ:

Wanneer mensen bang zijn voor de dag des oordeels van lege schappen in winkels en een tekort aan voedsel, zullen mensen geld willen oppotten. Er is dus een toenemende vraag of druk van mensen die hun investeringen (aandelen of crypto) op korte termijn voor contanten willen verkopen.

Maar daar zal uiteindelijk weer verandering in komen, aldus CZ:

Aan de positieve kant zal het coronavirus, hoe dodelijk het ook is, voorbijgaan. Vroeg of laat zal een vaccin worden ontwikkeld. Hoezeer we ook overdreven vertrouwen op een wereldwijde supply chain, die tot stilstand komt. Geen enkele natie heeft op dit moment een groot tekort aan voedsel. Mensen die geld oppotten, zullen er uiteindelijk achter komen dat ze het langer hoeven te hamsteren en zullen het weer in investering omzetten.

Ook de CEO en oprichter van Global Macro Investor, Raoul Pal, ziet dat de economie niet sterk genoeg is. Hij schreef onlangs in een tweet dat “we riskeren het hele systeem te verliezen.” Wat betreft bitcoin is Pal echter zeer bullish.

Nu bitcoin weer wat lijkt te stijgen, lijkt de situatie wat betreft bitcoin weer wat te stabiliseren. Vanochtend was al te zien dat bitcoin een bullish BARR-patroon vormde.

Gisteren deelde onze analist Michiel een koersvideo uit onze Crypto Insiders Members omgeving als freebie. Heb je ‘m gemist? Bekijk hem dan gauw hier!

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.239,39 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.143,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.200,52 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.208,62 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.212,59 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...