Roy van Krieken Roy van Krieken
11/06/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2022 19:00

64% koopt een NFT puur om geld te verdienen

icon-nft
NFT nieuws
Cardano’s opmars: concurrentie voor Ethereum met crypto verzamelitems

Foto: Primakov/Shutterstock

De populariteit van non-fungible tokens (NFT) is sinds halverwege het vorige jaar totaal door het dak gegaan en voorlopig lijkt aan deze populariteit ook nog geen einde te komen. Uit een onderzoek blijkt echter dat een overgrote meerderheid van de mensen die NFT’s hebben gekocht, dit puur hebben gedaan om hier financieel een slaatje uit te kunnen slaan.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

NFT als investering

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door DEXterlab, voelde 1.318 NFT investeerders aan de tand. Hen werd onder meer gevraagd wat hun beweegredenen waren om in sommige gevallen enorm veel geld uit te geven aan NFT’s. 64% van de ondervraagden gaf aan dat zij dit puur en alleen deden om geld te verdienen.

NFT’s worden veelal gepromoot als digitale verzamelitems of digitale kunst waar elke kunstliefhebber warm van zou moeten worden. Als de we de resultaten van het onderzoek mogen geloven, zijn dit slechts de beweegredenen voor een kleine groep NFT investeerders. Slechts 12,4% van de ondervraagden liet weten dat zij een of meerdere NFT’s hebben aangeschaft omdat dit voor hen een waardevolle toevoeging zou zijn aan hun digitale kunstcollectie. 

Naast de hoop op winst en de voorliefde voor kunst, was ook het tentoonstellen van NFT’s als statussymbool en het deelnemen aan een gemeenschap voor maar liefst 14,7% van de ondervraagden de belangrijkste reden om een NFT aan te schaffen. 

Meerderheid verliest geld

Dat een meerderheid van de NFT investeerders hun aankoop voornamelijk heeft gedaan in de hoop om winst te draaien is natuurlijk niet heel vreemd. Dit valt opzich wel binnen de lijn der verwachtingen. Wat wel opmerkelijk te noemen is, is het feit dat een meerderheid van diezelfde investeerders geen winst heeft gemaakt, maar juist verlies heeft gedraaid.

Maar liefst 58,3% van de ondervraagden gaf in het onderzoek van DEXterlab aan dat zij geld hebben verloren op hun NFT investeringen. Dat betekent dat slechts iets meer dan 4 op de 10 NFT investeerders ook daadwerkelijk winst heeft kunnen maken met hun NFT investering.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement