Ivo Melchers Ivo Melchers
27/03/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:43

Amazon biedt nieuwe inzichten in NFT plannen door deze e-mail

Nieuws

Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Eerder deze maand kon je in het NFT nieuws lezen dat het grote Amazon wellicht eind april de wereld van Web3 zou gaan betreden met een eigen non-fungible token (NFT) marktplaats. De geruchten over de entree van Amazon in de wereld van Web3 spelen al sinds januari, maar tot op heden kon niemand nog iets te weten komen over enkele details.

Daar is nu verandering in gekomen, aangezien er een e-mail rondgaat die vanuit de grootmacht binnen de e-commerce zou zijn verstuurd.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT plannen Amazon

Na een abonnementsverlenging van Prime Video, een streamingsdienst van Amazon, ontving de gebruiker een bevestigingsmail waarin stond dat het digitale token nu beschikbaar is in de galerij van de gebruiker. De link die gebruikt wordt in de e-mail lijkt alleen nog niet te werken.

Daarnaast vermeldt de e-mail ook doorverkoopmogelijkheden en merkt het op dat de NFT niet in aanmerking komt om door te verkopen ‘’totdat deze is ontgrendeld’’. Ook werd er benoemd dat de gebruikers zich zou moeten ‘’registreren als wederverkoper’’ voordat hij de NFT op de markt kan brengen. Maar ook hier werkt de bijbehorende link niet.

Het is nog onduidelijk hoe NFT’s precies verbonden zijn met de abonnementsverlenging, hoewel deze e-mail rond dezelfde tijd is ontvangen als de transactiebevestiging van de abonnementsverlenging.

Advertentie

Web3 adoptie

Amazon’s omarming van NFT’s zou een enorme stap kunnen zijn in de richting van massale adoptie van Web3 voor zijn miljoenen wereldwijde gebruikers. De CEO van Amazon, Andy Jassey, heeft in april 2022 al zijn openheid uitgesproken voor de blockchain, aangezien hij destijds in het programma Squawk Box van CNBC het volgende zei:

‘’Ik verwacht dat NFT’s aanzienlijk blijven groeien. We zijn nog niet dichtbij het toevoegen van crypto als betaalmiddel in onze detailhandel. Maar ik geloof dat je na verloop van tijd crypto zult zien, en het is mogelijk… het is mogelijk in de toekomst.’’

Of Amazon ook daadwerkelijk eind april haar eigen NFT platform gaat lanceren is allerminst zeker. Het is namelijk belangrijk om te vermelden dat er vanuit Amazon nog niets officieel naar buiten is gebracht.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie