Simon Bosch Simon Bosch
12/02/2023 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2023 07:02

Beroemd museum in Parijs gaat CryptoPunk NFT tentoonstellen

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Primakov/Shutterstock

Non-Fungible Tokens (NFT’s) waren vorige bullmarkt één van de activa die het meeste bekijks trokken. Inmiddels is de interesse flink verminderd, maar dat wil niet zeggen dat de grootste NFT-projecten geen toekomst hebben. Eén van de meest vooraanstaande kunstmusea van Europa ziet juist wel brood in de activa – euhm, kunstwerken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Centre Pompidou stapt in de NFT’s

Het Centre Pompidou, het wereldberoemde Parijse museum voor moderne kunst, heeft plannen aangekondigd voor een tentoonstelling van NFT’s. Onder andere een CryptoPunk en een Autoglyph zijn onderdeel van het plan. Dit zijn twee projecten van Larva Labs. De CryptoPunks waren het allereerste succesvolle NFT-project, en uiteraard waren ze razend populair in de afgelopen bullmarkt. Begin vorig jaar werd de duurste NFT tot dan toe verkocht voor een slordige 21 miljoen dollar.

Het Franse museum wil ondanks dat ze fors minder waard zijn geworden toch tentoonstellen. Om precies te zijn zijn CryptoPunk nummer 110 en Autoglyph 25 aan het museum gedoneerd. In totaal zal de collectie achttien verschillende NFT’s van dertien kunstenaars huisvesten.

Inmiddels heeft Yuga Labs het intellectueel eigendom van de CryptoPunks samen met dat van de Meebits-collectie overgekocht van Larva Labs. Yuga Labs kennen we ook wel van de Bored Ape Yacht Club-collectie.

CryptoPunk #110 kunnen aanschouwen in het Centre Pompidou, misschien wel wereldwijd het meest prestigieuze museum van hedendaagse kunst, is een geweldige kans voor Web 3.0 en het NFT-ecosysteem. We zijn vereerd om te helpen met het doorzetten van deze culturele trend,” verklaarde Yuga Labs-medeoprichter Greg Solano in een statement.

Advertentie

NFT markt hard gekrompen

De NFT-markt is behoorlijk ingestort in de bearmarkt. Het dagelijkse handelsvolume op het bekende NFT-platform OpenSea daalde in oktober tot slechts 8,4 miljoen dollar. In januari van 2022 haalde het platform nog een dagelijks volume van 250 miljoen dollar, volgens data van Dune.

Naast deze NFT’s heeft het iconische Franse museum meesterwerken van Vassily Kandinsky, Henri Matisse, Piet Mondriaan en Salvador Dalí.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie