Simon Bosch Simon Bosch
03/02/2024 14:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2024 12:20

Bitcoin halving biedt hoop voor ingestorte BTC-verzamelitems

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-halving-ordinals

Foto: Shutterstock/PowerUp

Sinds 2023 is het relatief gemakkelijk om non-fungible tokens (NFT’s) te minten op de Bitcoin (BTC) blockchain, dankzij het bestaan van de dienst Ordinals. Dit werd in korte tijd razend populair, maar nu kampt deze markt met een flinke dip. In januari is het totale bedrag aan verkopen hard gedaald, maar de aanstaande bitcoin halving biedt volgens sommigen hoop.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hype bitcoin Ordinals flink minder in januari

NFT-dataprovider CryptoSlam toont dat het totale verkoopvolume in januari op iets meer dan 335 miljoen Amerikaanse dollar lag. Dat is een daling van 61% ten opzichte van de maand ervoor, toen bijna 869 miljoen dollar aan Ordinals-NFT’s is verkocht.

Opvallend genoeg was de enorme krimp van verkopen op de Bitcoin-blockchain de afgelopen maand één van de weinige uitzonderingen op de regel. De NFT-verkopen op de Ethereum (ETH) blockchain zijn namelijk met slechts 2,2% gedaald tot 355 miljoen Amerikaanse dollar. Ondertussen zijn de verkopen op de Avalanche (AVAX) blockchain met 89% gestegen tot 46,7 miljoen dollar. Die op Polygon (MATIC) stegen zelfs met zo’n 140% tot ruim 112 miljoen dollar.

Advertentie

Bitcoin halving kan Ordinals-NFT’s helpen

Cointelegraph sprak met de auteur van het boek NFT: From Zero to Hero, Anndy Lian. Hij verklaart dat de daling vooral komt door de oververzadigde status van de NFT-markt en interesse in collecties op andere blockchains.

Met de komst van nieuwe projecten en kunstenaars is er opeens een overvloed aan keuzes. Die overvloed werd duidelijker toen meer blockchains zoals Solana meer tractie kregen,” aldus Lian.

Volgens Lian zal de bitcoin halving in april helpen met het herwinnen van interesse in Ordinals. De halving zou namelijk voor hogere transactiekosten kunnen zorgen. NFT’s zorgen doorgaans voor erg hoge transactiekosten, wat miners extra reden zou geven om Ordinals-transacties te verwerken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT-verkoop op Solana kromp ook

Tegelijkertijd was Bitcoin niet de enige waarop de verkopen flink slonken. Het totale verkoopbedrag op Solana (SOL) daalde volgens CryptoSlam van 365 miljoen dollar naar iets minder dan 240 miljoen dollar. Dat is een daling van bijna 35%, wat aardig in de buurt komt van de daling van de Ordinals-tokens op Bitcoin.

Frappant is dat Solana in het algemeen juist enorm is gegroeid. In januari kromp deze blockchain dus mee, maar in december was het netwerk nog groter in NFT’s dan Ethereum.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie