Kevin Schijven Kevin Schijven
24/06/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2022 15:30

Christiano Ronaldo tekent NFT deal met crypto exchange Binance

icon-nft
NFT nieuws
Christiano Ronaldo tekent NFT deal met crypto exchange Binance

Foto: RMilan/Shutterstock

Christiano Ronaldo, de beroemde Portugese voetbalster, heeft een deal getekend met Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. De samenwerking heeft betrekking op non-fungible tokens (NFT), kondigen zij samen op 23 juni aan:

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Voetbalfans naar crypto, NFT en web3 aantrekken

Met deze opvallende meerjarige deal willen Binance en Ronaldo voetbalfans naar de wereld van NFT’s en Web3 brengen, meldt het persbericht.

Dat willen zij doen door gezamenlijk meerdere NFT collecties uit te geven, die vervolgens exclusief via het NFT platform van Binance worden verkocht. De eerste collectie zou nog later dit jaar moeten lanceren. Changpeng ‘CZ’ Zhao, CEO van Binance, is lovend over Ronaldo:

“Cristiano Ronaldo is een van ’s werelds beste voetballers en heeft de sport overstegen om een icoon te worden in meerdere sectoren. Hij heeft een van ’s werelds meest toegewijde fanbases vergaard door zijn authenticiteit, talent en liefdadigheidswerk. We zijn verheugd om zijn fans exclusieve kansen te bieden om contact te maken met Ronaldo en een stukje iconische sportgeschiedenis te bezitten.”

Aldus CZ. Ronaldo is een van de meest succesvolste voetbalspelers ooit en winner van maar liefst vijf Gouden Ballen (Ballon d’Or). Wat de NFT’s precies zullen zijn, is echter nog onduidelijk. Ronaldo zegt zelf het volgende erover:

“Niets is belangrijker voor mij dan de fans, dus het idee om ongekende ervaringen en toegang via dit platform te brengen, is iets waar ik deel van uit wilde maken. Ik weet dat de fans net zoveel van de collectie zullen genieten als ik.”

Binance meldt daarnaast dat het verder bouwt aan de samenwerking met de Argentijnse en Brazilianse voetbalbonden alsmede met de professionele voetbalclubs S.S. Lazio en FC Porto.

Advertentie

Ronaldo & Crypto

Dit is overigens niet de eerste keer dat Ronaldo de wereld van cryptocurrencies instapt. Begin vorig jaar werd een NFT van Ronaldo voor bijna $300.000 verkocht via Sorare, toen nog een recordbedrag. Kort daarna kondigde Socios.com aan dat Ronaldo de eerste voetballer ooit is die beloond werd in crypto. Hij ontving toen 770 Juventus fan tokens tokens (JUV), een voor elk doelpunt, van Socios.com.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie