Simon Bosch Simon Bosch
03/02/2024 19:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2024 19:41

Crypto game vergelijkbaar met Call of Duty in de maak

icon-nft
NFT nieuws
Crypto game vergelijkbaar met Call of Duty in de maak

Foto: Skrypnykov Dmytro/Shutterstock

Videogames zijn net als veel andere dingen in de wereld onderhevig aan een door crypto en blockchain gevoede revolutie. Tot nu toe waren ‘blockchain-games’ echt een niche, maar in de toekomst moeten eigenlijk alle spellen blockchain-aspecten hebben. Fortnite-ontwikkelaar Epic Games is er vroeg bij en heeft het schietspel Schrapnel aangekondigd.

Uniek Bored Ape NFT restaurant sluit deuren terwijl waarde keldert
  • icon-nft
    NFT nieuws

Nieuw schietspel heeft crypto en NFT’s in zich

Je vindt het spel in de Epic Games Store; althans, de aankondiging ervan. Je kunt hem nog niet downloaden, maar dit zal je in het eerste kwartaal van 2024 wel kunnen doen als je een Windows-pc hebt. De stijl komt erg overeen met die van Call-of-Duty, zo is het uitgebreid en realistisch.

Schrapnel is ontwikkeld door Neon Machine, dat in oktober nog 20 miljoen dollar aan financiering voor het spel op wist te halen. De financieringsronde werd geleid door Polychain Capital, dat zich specifiek richt op blockchain-games.

Uiteraard heeft Neon Machine blockchain-aspecten in de Unreal Engine 5-game verwerkt. Elk aspect van het spel, ‘van de personages en wapens tot in-game spellocaties’ kunnen worden gepersonaliseerd met behulp van non-fungible tokens (NFT’s). Verder zal de game zijn eigen cryptocurrency gebruiken, genaamd SHRAP.

Dit is een ERC-20-token op het Avalanche netwerk. Op 29 april 2023 zijn er 3 miljard SHRAP-tokens gecreëerd, maar er is verder nog niet zoveel bekend over de tokenomics. De early access-versie genaamd Schrapnel Training Exercises One (STX1) is vanaf nu beschikbaar via de Epic Games Store. Over de prijs en systeemvereisten is nog niets onthuld.

Advertentie

Epic zet groot in op blockchain-gaming

Het is niet het eerste spel van Epic Games dat blockchain-aspecten in zich heeft. Zo kwam het halverwege 2022 samen met Gala Games met het Battle Royale-schietspel GRIT, waarin je personages en wapens kunt kopen in de vorm van NFT’s. Zelfs Fortnite heeft inmiddels NFT’s in zich.

Een ander, minstens zo ambitieuze blockchain-game is Star Atlas, dat erg lijkt op games als EVE en Star Citizen. Dit spel heeft een complete decentralized autonomous organization (DAO) in zich, waarmee de maatschappij in het spel wordt bestuurd. Ook een in-game marktplaats is aanwezig, en twee cryptocurrencies spelen hierin een centrale rol.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie