Timo Bult Timo Bult
22/02/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2022 06:04

Dolce & Gabbana brengt nieuwe NFT’s uit met interessante extra’s

icon-nft
NFT nieuws
Dolce & Gabbana brengt nieuwe NFT's uit met interessante extra's

Foto: hanohiki / Shutterstock.com

Non-fungible tokens (NFT’s) worden een steeds populairder marketingmiddel voor zelfs de grootste merken op aarde, zoals te lezen in het NFT nieuws. Dit keer is het Dolce & Gabbana die een nieuwe NFT-collectie aankondigen in samenwerking met luxury-marktplaats UNXD.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

NFT geeft toegang tot de Dolce & Gabbana familie

UNXD kondigde de nieuwe NFT’s aan in een tweet. Het betreft nieuwe NFT’s en een community die om de unieke tokens draait. In de tweet is een animatie te zien van hoe de NFT’s er precies uitzien:

De zogenoemde “DGFamily Boxes” zijn digitale verzamelobjecten die ook toegang geven tot allerlei exclusieve extra’s. Denk aan digitale maar ook fysieke voordelen zoals drops van andere verzamelobjecten. De kistjes worden in verschillende tiers uitgegeven.

Zo is er de Black Box, de eerste tier. De Gold Box is de middelste tier en geeft in tegenstelling tot de Black Box ook toegang tot evenementen in de echte wereld. De hoogste tier is de Platinum Box. Die box geeft toegang tot nog exclusievere “offsite” events. Alle kistjes geven daarnaast toegang tot evenementen in de metaverse.

NFT’s op Ethereum gebaseerd

De DGFamily Boxes worden op Ethereum (ETH) aangemaakt. Vervolgens zullen ze naar UNXD op Polygon (MATIC) verstuurd worden, een layer 2 oplossing die het versturen van op Ethereum-gebaseerde items goedkoper maakt.

Advertentie

Eerdere D&G NFT’s een groot succes

De exclusieve aard van NFT’s passen goed bij het imago van Dolce & Gabbana. Vorig jaar waagde het merk zich al aan NFT’s en lanceerde de “Collezione Genesi” collectie, tevens in samenwerking met UNXD.

Destijds speelde het merk handig in op de hype rondom Dogecoin (DOGE). Een van de NFT’s in de collectie was namelijk de “Doge Crown.” Dit is een kroon ontworpen door Domenico Dolce en Stefano Gabbana zelf en is gebaseerd op Piazza San Marco in Venetië. De NFT bestond naast een 4K-animatie ook uit de fysieke kroon zelf. Niet gek dus dat de kroon uiteindelijk voor een bedrag van $1,14 miljoen is verkocht!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie