Timo Bult Timo Bult
22/02/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2022 06:04

Dolce & Gabbana brengt nieuwe NFT’s uit met interessante extra’s

icon-nft
NFT nieuws
Dolce & Gabbana brengt nieuwe NFT's uit met interessante extra's

Foto: hanohiki / Shutterstock.com

Non-fungible tokens (NFT’s) worden een steeds populairder marketingmiddel voor zelfs de grootste merken op aarde, zoals te lezen in het NFT nieuws. Dit keer is het Dolce & Gabbana die een nieuwe NFT-collectie aankondigen in samenwerking met luxury-marktplaats UNXD.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

NFT geeft toegang tot de Dolce & Gabbana familie

UNXD kondigde de nieuwe NFT’s aan in een tweet. Het betreft nieuwe NFT’s en een community die om de unieke tokens draait. In de tweet is een animatie te zien van hoe de NFT’s er precies uitzien:

De zogenoemde “DGFamily Boxes” zijn digitale verzamelobjecten die ook toegang geven tot allerlei exclusieve extra’s. Denk aan digitale maar ook fysieke voordelen zoals drops van andere verzamelobjecten. De kistjes worden in verschillende tiers uitgegeven.

Zo is er de Black Box, de eerste tier. De Gold Box is de middelste tier en geeft in tegenstelling tot de Black Box ook toegang tot evenementen in de echte wereld. De hoogste tier is de Platinum Box. Die box geeft toegang tot nog exclusievere “offsite” events. Alle kistjes geven daarnaast toegang tot evenementen in de metaverse.

NFT’s op Ethereum gebaseerd

De DGFamily Boxes worden op Ethereum (ETH) aangemaakt. Vervolgens zullen ze naar UNXD op Polygon (MATIC) verstuurd worden, een layer 2 oplossing die het versturen van op Ethereum-gebaseerde items goedkoper maakt.

Advertisement

Eerdere D&G NFT’s een groot succes

De exclusieve aard van NFT’s passen goed bij het imago van Dolce & Gabbana. Vorig jaar waagde het merk zich al aan NFT’s en lanceerde de “Collezione Genesi” collectie, tevens in samenwerking met UNXD.

Destijds speelde het merk handig in op de hype rondom Dogecoin (DOGE). Een van de NFT’s in de collectie was namelijk de “Doge Crown.” Dit is een kroon ontworpen door Domenico Dolce en Stefano Gabbana zelf en is gebaseerd op Piazza San Marco in Venetië. De NFT bestond naast een 4K-animatie ook uit de fysieke kroon zelf. Niet gek dus dat de kroon uiteindelijk voor een bedrag van $1,14 miljoen is verkocht!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie