Ivo Melchers Ivo Melchers
20/01/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2023 19:30

Donald Trump NFT collectie staat op uit de dood, verkoop schiet omhoog

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Evan El-Amin

Ongeveer een maand geleden kon je in het NFT nieuws lezen dat Donald Trump zijn eigen non-fungible token (NFT) collectie had gelanceerd. De collectie, gebaseerd op de Polygon (MATIC) blockchain, bestaat uit 45 duizend exemplaren en zijn gebaseerd op verschillende delen van zijn leven en carrière. Naast een verzamelitem biedt de NFT ook nog kansen om de voormalig president te ontmoeten.

Ondanks de kritiek op de collectie was het binnen 24 uur uitverkocht en steeg de floor price tot ongeveer 0,27 ETH – drie keer zo veel dan de originele prijs. Veel mensen vonden de kaartjes zelfs voor NFT-standaarden erg lelijk. Daarentegen zou je met 45 NFT’s een gegarandeerd ticket verdienen voor een galadiner voor 2000 personen met Trump.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vraag naar Trump NFT collectie

Kort nadat de floor price en het handelsvolume enkele dagen na de lancering waren gestegen, daalde de vraag naar de NFT collectie. Volgens NFT Price Floor daalde de floor price tot een dieptepunt van 0,02 ETH op 30 december. Data van analyseplatform CryptoSlam laat zien dat de vraag naar de collectie wederom flink aan het stijgen is. Het totale dagelijkse verkoopvolume steeg van dinsdag tot woensdag namelijk met bijna 800% en sprong van ongeveer $34.000 op dinsdag naar meer dan $306.000 gisteren.

Het aantal verhandelde NFT’s steeg met de dag, maar dat gold ook voor de gemiddelde verkoopprijs. Op dinsdag registreerde CryptoSlam een totaal van 115 transacties tegen een gemiddelde prijs van $296 aan ETH. Gisteren stegen de cijfers echter tot 704 NFT’s die werden verhandeld tegen een gemiddelde prijs van $435 aan ETH. Vandaag is de gemiddelde verkoopprijs tot nu toe ongeveer $670 aan ETH.

Data van NFT Floor price laat zien dat de floor price op woensdag nog 0,15 ETH was, maar op het moment is dat gestegen tot 0,348 ETH.

Reden voor interesse in Trump NFT’s

Hoewel er geen concrete reden is voor de plotselinge stijging in de vraag, geloven sommigen op crypto Twitter dat het verband houdt met het bericht dat de voormalig president van de Verenigde Staten van plan is om terug te keren naar de reguliere sociale medianetwerken. Hij werd namelijk verbannen van Facebook en Twitter wegens het aanzetten tot de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Zijn Twitter account was recentelijk teruggeven door Elon Musk en het team van Trump zou een verzoekschrift hebben ingediend bij Facebook om zijn account te herstellen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie