Ivo Melchers Ivo Melchers
05/04/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2023 12:30

FIFA lanceert AI League voetbalspel met mogelijke NFT plannen

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Rokas Tenys

FIFA, het internationale bestuursorgaan van voetbal en de organisatie achter het WK, heeft vandaag de open bèta versie gelanceerd van een op artificial intelligence (AI) gebaseerd voetbalspel genaamd World Cup AI League. Dit is een 4v4 voetbalstrategiespel dat AI gebruikt voor haar karakters, cosmetica en gameplay elementen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

AI voetbalspel, zo werkt het

Het voetbalspel is gelanceerd door Web3 bedrijf Altered State Machine en is mogelijk alleen beschikbaar op Android. Een uitbreiding naar IOS zou binnenkort op de planning staan.

AI League bevat geen bekende supersterren als Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, die beiden sponsordeals hebben met crypto bedrijven, maar maakt in plaats daarvan gebruik van felgekleurde wezen die iets weg hebben van een Pixar film.

In het spel worden de bewegingen van de personages bestuurd door AI, die ook hun respectievelijke  sterke en zwakke punten bepaalt. Net als andere fantasievoetbal of sportmanagementspellen treden spelers op als teamcoaches en eigenaren.

Binnenkort NFT’s?

Een representatief van Altered State Machine heeft naar buiten gebracht dat het bedrijf voor de nabije toekomst plannen heeft om een non-fungible token (NFT) marktplaats te lanceren voor het spel. Wanneer dat geïntroduceerd wordt, zullen alle personages van de game omgezet worden in NFT’s.

AI League biedt momenteel een in-game valuta waarmee gebruikers cosmetische verbeteringen voor hun spelers aan kunnen schaffen. Deze valuta is echter geen cryptocurrency, deels vanwege de beperkingen van Apple en Google rond cryptohandel.

De reden dat NFT’s pas later geïntroduceerd worden zou te maken hebben met het feit dat het bedrijf als eerste wil focussen op de gebruikerservaring. Ook wil het niet dat de spelers van het spel overdreven gefocust of afgeleid worden door de NFT-elementen.

FIFA en crypto

De FIFA is geen onbekende binnen de crypto wereld, aangezien de cryptobeurs Crypto.com de officiële partner was van het WK voetbal 2022 in Qatar. Ook kon je in het altcoin nieuws lezen dat Algorand de eerste officiële blockchain partner was van de voetbalbond die in samenwerking met de FIFA een NFT-platform heeft gelanceerd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie