Roy van Krieken Roy van Krieken
09/04/2022 15:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2022 15:14

Formule 1 NFT game sluit de deuren, tokens waardeloos

Nieuws

F1 Delta Time was een non-fungible token (NFT) game dat reeds in 2019 werd gelanceerd. Het was een van de allereerste NFT videospellen met een officiële licentie. Helaas voor de spelers en investeerders van het spel heeft F1 Delta Time onlangs besloten om te stoppen. Dat betekent dat holders van de token en NFT’s van F1 Delta Time nu enkel nog gebakken lucht bezitten.

Near Protocol cryptonetwerk gaat overstap maken naar AI

F1 Delta Time

F1 Delta Time leek oorspronkelijk het perfecte voorbeeld voor de implementatie van NFT in gaming. Spelers kregen de optie om geld te verdienen door te spelen naast de mogelijkheid om NFT auto’s te verhandelen op de marktplaats. Een dergelijke NFT verkocht in 2019 voor meer dan $100.000, wat de meest succesvolle autoverkoop op het platform van het spel ooit vertegenwoordigde. 

Ondanks het vroege succes was de eigenaar en ontwikkelaar van het spel, Animoca, niet in staat om de F1-licentie te vernieuwen, waardoor het spel werd stilgelegd op 16 maart. De maker van het spel heeft gereageerd op de kritiek van gebruikers die achterbleven met waardeloze NFT tokens met de belofte dat deze kunnen worden ingewisseld voor “Replacement Cars,” die weer kunnen worden gebruikt in het Polygon-gebaseerde REVV Racing spel. 

De ontwikkelaar biedt gebruikers ook de mogelijkheid om hun nu waardeloze NFT’s te ruilen voor een verscheidenheid aan andere virtuele activa die naar eigen zeggen in toekomstige games zullen worden gebruikt om NFT’s te verkrijgen. 

NFT’s en gaming

De combinatie van NFT’s en videogames stond in 2019 uiteraard nog in de kinderschoenen. Er bestonden hier en daar wat projecten, zoals F1 Delta Time, maar echte mainstream adoptie bleef uit. Ondertussen zijn we echter een paar jaar verder en lijkt de combinatie tussen NFT technologie en de gaming sector volop in bloei te staan.

Aan het einde van het vorige jaar maakte de grootste uitgever van videogames, Electronic Arts, nog bekend dat zij geloven dat NFT’s de gaming industrie in de toekomst volledig zullen overnemen. Grote gaming bedrijven zoals Electronic Arts, Ubisoft en Square Enix hebben allemaal al de eerste stappen gezet in het omarmen van crypto en NFT technologie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie