Fortnite ontwikkelaar steunt nieuw blockchain-computerspel

icon-nft
NFT nieuws
Fortnite ontwikkelaar steunt nieuw blockchain-computerspel

Foto: Toa55/Shutterstock

De ontwikkelaar achter de razendpopulaire game Fortnite, Epic Games, heeft steun gegeven aan de ontwikkeling van een play-to-earn (P2E) blockchain-computerspel van Australische makelij. Het laat zien dat de traditionele wereld van gaming steeds meer bereid is om blockchain-gaming te omarmen.

Torque Drift 2 blockchain-game

De Australische ontwikkelaar Grease Monkey Games is op dit moment bezig met Torque Drift 2. Dit zou een racing game moeten zijn waar gebruikers door middel van blockchain technologie geld kunnen verdienen door het spel simpelweg te spelen. Dit wordt het zogeheten play-to-earn concept genoemd.

Nu blijkt dat Epic Games, wat een van de grootste ontwikkelaars en uitgevers is binnen de gaming industrie, financiële steun heeft gegeven aan Grease Monkey Games voor de ontwikkeling van hun blockchain-game. 

Volgens het moederbedrijf van Grease Monkey Games, Animoca Brands, hebben zij een Epic MegaGrant ontvangen van Epic Games. Het bedrag dat met deze steunbetuiging gemoeid gaat zou ergens tussen de $5.000 en $500.000 moeten liggen. 

Hoewel dit natuurlijk in het grote plaatje niet erg veel geld is, laat het wel zien dat een reus binnen de gaming industrie niet vies is om blockchain-gaming projecten te steunen. De traditionele gaming industrie lijkt voorzichtig steeds meer overtuigd te raken van het blockchain-gaming concept en dit is slechts het laatste voorbeeld van deze trend.

Blockchain gaming

In tegenstelling tot traditionele games, waar spelers in-game items kopen met echt geld, maar vervolgens niet in staat zijn om dat geld er weer uit te halen, wordt de integratie van blockchain technologie en non-fungible tokens (NFT) in games gezien als een manier om digitaal eigendom over in-game content te verschaffen. Op die manier kunnen spelers items verkopen wanneer ze klaar zijn met het spel of hun items willen inruilen voor nieuwe.

Andere grote gaming bedrijven zoals Ubisoft en Square Enix hebben eerder al aangegeven dat zij het idee van blockchain-gaming wel zien zitten, al kregen zij wel een grote hoeveelheid tegenstand vanuit hun klanten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie