Roy van Krieken Roy van Krieken
27/03/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2023 05:00

Investeerder vernietigt per ongeluk eigen NFT ter waarde van $135k

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Rokas Tenys

Een crypto investeerder, die op Twitter bekend staat als Brandon Riley, heeft onlangs een ongelukkige dag meegemaakt. Op 19 maart liet hij weten dat hij een zeldzame en waardevolle CryptoPunk non-fungible token (NFT) had gekocht. Een paar dagen later sloeg het noodlot toe en vernietigde hij deze per ongeluk. Een dure fout.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

CryptoPunks #685

Riley probeerde naar eigen zeggen een deel van de waarde van de NFT te gebruiken om geld te lenen. Dit om nog meer NFT’s te kunnen kopen in aanloop naar de bullmarkt waarvan Riley hoopte te profiteren. Hij wilde de lening aangaan door middel van een proces dat wrapping heet.

Dit wordt relatief veel gedaan door andere crypto investeerders, maar het proces kan enigszins complex zijn als je het nog nooit heb gedaan. Dit was de eerste keer dat Riley het probeerde, en helaas voor hem ging het catastrofaal mis.

NFT wrapping gaat mis

In plaats van zijn CryptoPunk #685 NFT ter waarde van zo’n $135.000 naar het zogeheten wrapping adres te sturen, werd de NFT naar een ander soort adres verstuurd; een burning adres. Dit zorgde er voor dat de NFT werd vernietigd en permanent uit de circulatie werd verwijderd. CryptoPunk #685 bestond niet langer, en Riley zag meer dan een ton in rook opgaan.

“Ik was deze punk niet aan het inpakken om hem te verkopen op Blur. Het zou mijn “voor altijd punk” worden. Het nummer is precies het omgekeerde van mijn aap. Ik verpakte het alleen omdat ik er wat liquiditeit aan moest ontlenen.”

Wat dit verhaal nog tragischer maakt is het feit dat Riley zijn CryptoPunk NFT had gekocht met geleend geld. Hij blijft dus over met een schuld, terwijl zijn kostbare NFT voor altijd verdwenen is. Riley zei op Twitter dat de NFT ongeveer een derde van zijn volledige vermogen vertegenwoordigde. 

Wellicht dat er toch nog iets positiefs zal voortvloeien uit de fout van Riley. Op Twitter leek de crypto gemeenschap het er namelijk over eens dat het wrappen van NFT’s onnodig complex is, en dat er mogelijk actie ondernomen moet worden om dit proces makkelijker te begrijpen te maken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement