Roy van Krieken Roy van Krieken
18/04/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2022 16:04

NFT handelsvolume steeg dit jaar al met 222%

icon-nft
NFT nieuws
NFT handelsvolume steeg dit jaar al met 222%

Foto: ro9drigo/Shutterstock

Het lijkt er steeds meer op dat non-fungible tokens (NFT) de laatste tijd echt mainstream aan het worden zijn. Grote bedrijven stappen massaal in en veel nieuwe crypto gebruikers komen voor het eerst in aanraking met de industrie door NFT’s. Dat het wel goed zit met de populariteit van NFT’s blijkt ook uit het handelsvolume. In 2022 is nu al voor meer dan $50 miljard aan NFT’s verhandeld!

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

NFT ethereum handelsvolume

Volgens data van IntoTheBlock heeft het NFT handelsvolume de mijlpaal van 18 miljoen ethereum (ETH), ofwel $54 miljard, al bereikt. Het wereldwijde handelsvolume van NFT’s groeide van $16,94 miljard op 1 januari van 2022 tot $54,58 miljard op 17 april van hetzelfde jaar. Dat is een stijging van maar liefst 222%!

Aan de ene kant is deze groei enorm indrukwekkend, maar aan de andere kant zijn er signalen te zien die suggereren dat deze groei eigenlijk pas net is begonnen. IntoTheBlock gaf namelijk aan dat slechts 4,5% van alle ETH adressen ook in het bezit zijn van NFT’s. De rek lijkt er voorlopig dus ook nog niet uit te zijn.

Groeiende NFT adoptie

Het is overduidelijk dat het vrij goed gaat met de NFT sector. Sommige analisten geloven daarom dat de toekomst voor NFT’s er erg goed uit zal zijn. Volgens marketingchef van Gate.io, Marie Tatibouet, bestaat er zelfs een kans dat de NFT sector een grotere marktkapitalisatie zal behalen als bitcoin (BTC) en daarmee de koning der crypto van de troon zal stoten.

Legendarische investeerder en miljardair, Kevin O’Leary, gaf een tijdje terug al aan dat hij verwacht dat de NFT sector groter gaat worden dan de marktkapitalisatie van bitcoin. In een interview met Kitco News gaf Tatibouet aan dat zij het volledig eens is met de voorspelling van O’Leary.

“Absoluut. Ik denk 100% omdat de NFT-markt zoveel verschillende dingen kan zijn en ik denk echt dat bijvoorbeeld alle kunstwerken NFT’s of gefractioneerde NFT’s zullen hebben. Niet nu, maar over 10 jaar weet ik het bijna zeker.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement