Simon Bosch Simon Bosch
15/10/2022 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2022 10:05

NFT-kunstenaar Beeple bouwt fysieke studio, dit is waarom

icon-nft
NFT nieuws
NFT-kunstenaar Beeple bouwt fysieke studio, dit is waarom

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Er zijn maar weinig mensen in de wereld van Non-Fungible Tokens (NFT’s) die de afgelopen stierenmarkt zóveel furore hebben gemaakt als Mike Winkelmann, beter bekend onder zijn pseudoniem Beeple. Deze Amerikaanse kunstenaar publiceert al jaren elke dag een kunstwerk als NFT. Hij werkt nu aan een fysieke studio om nieuwe mogelijkheden voor zijn kunst aan te boren.

Uniek Bored Ape NFT restaurant sluit deuren terwijl waarde keldert
  • icon-nft
    NFT nieuws

Beeple heeft nieuwe NFT plannen

Dat schrijft de kunstenaar op Twitter. Hij toont in een video hoe de forse studio wordt gebouwd, en hij benadrukt dat de getoonde ruimtes slechts de eerste helft vertegenwoordigen. Het wordt dus nog een stuk groter, waar hij binnenkort meer over zal plaatsen.

Winkelmann legt uit dat zijn kunst iets zou moeten doen met mensen, en dat lukt beter als de kunst te zien is in de echte wereld. Hij denkt dat dit het begin van de volgende ‘golf van verzamelaars’ zal vormen, en dat dit precies is wat nodig is om uit de berenmarkt te komen.

Wat hij precies van plan is met de ruimtes vertelt hij niet. Het ligt voor de hand dat het een soort galerij wordt, hij legt de nadruk op ‘fysieke kunst’ in zijn verhaal: “Ik denk dat mensen zullen begrijpen dat dit medium net als elk ander medium een manier is om schoonheid te brengen, discussies te veroorzaken en iets met ons te doen. Wanneer zijn plannen klaar zullen zijn is nog niet bekend.

Advertentie

Eén van de rijkste levende kunstenaars

Beeple is één van de meest invloedrijke kunstenaars in de NFT-wereld. Zijn werk ‘The First 5000 Days’ werd verkocht voor bijna 70 miljoen dollar. Het is één van de duurste NFT’s tot nu toe, en het zette hem op slag in de top drie van meest welvarende levende kunstenaars.

Zijn kunst heeft voornamelijk een futuristisch en ietwat dystopisch tintje en is vaak nogal groots uitgepakt. In zijn Everydays-collectie verbeeldt hij vaak enorme massaal geproduceerde voorwerpen en concepten die een toekomstbeeld vertegenwoordigen. Verder maakt hij ook onder andere short films.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie