NFT te duur? Van deze CryptoPunk kun je een stukje kopen!

icon-nft
NFT nieuws
Dure CryptoPunk NFT gekocht met ‘waardeloze' Ethereum test tokens

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

De Non-Fungible Token (NFT) was één van de grote trends van de afgelopen stierenmarkt. Maar die enorme trend heeft er ook voor gezorgd dat sommige projecten totaal onbetaalbaar zijn geworden voor de gemiddelde crypto-fan. Een stukje van een NFT kopen komt eigenlijk niet voor, maar Unique Network brengt daar verandering in. Dit bedrijf laat je een klein stukje van een CryptoPunk kopen.

Fractionele NFT

De populaire NFT’s zijn net zo berucht vanwege hun prijs als dat ze iconisch zijn voor de crypto-wereld. De bodemprijs van de ‘goedkoopste’ CryptoPunk die te koop staat is op dit moment 74,5 ETH, of omgerekend bijna 132.000 dollar. Dat trekken de meeste mensen natuurlijk niet zomaar uit de portemonnee.

Unique Network wil daar verandering in brengen door CryptoPunk #3042 in 100.000 stukjes aan te bieden. Het doel hiervan is om de ‘wereldwijd erkende’ NFT-reeks te democratiseren. Daarnaast moet het de compatibiliteit tussen verschillende blockchains aantonen. Unique Network is een nieuw stukje NFT-infrastructuur op Polkadot (DOT), terwijl de CryptoPunks op de Ethereum-blockchain staan. Als laatste is het volgens het bedrijf ook een ‘blauwdruk voor bonafide groei van de Web 3.0-community’.

Unique Network-CTO Greg Zaltsev verklaarde: “Er zijn miljoenen mensen die zich identificeren met de trend [van Cryptopunks], maar er zijn er maar 10.000. Hoe kunnen ze nou ‘punk’ genoemd worden als alleen miljonairs er toegang tot hebben?”

Dure NFT’s

Non-Fungible Tokens zijn inderdaad erg populair geworden, maar duur zijn de beste projecten daardoor ook. Veel van deze unieke avatars staan te koop voor honderden ETH, en dat prijsniveau is ook te merken aan wie ze koopt. Vorig jaar kwam er een veilinghuis aan te pas. Yuga Labs, het bedrijf achter het populaire NFT-project Bored Ape Yacht Club, kreeg het idee om een reeks CryptoPunks op te kopen. Ondertussen vindt zelfs Madonna de Bored Ape Yacht Club-werken te duur.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie