NFT te duur? Van deze CryptoPunk kun je een stukje kopen!

icon-nft
NFT nieuws
Dure CryptoPunk NFT gekocht met ‘waardeloze' Ethereum test tokens

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

De Non-Fungible Token (NFT) was één van de grote trends van de afgelopen stierenmarkt. Maar die enorme trend heeft er ook voor gezorgd dat sommige projecten totaal onbetaalbaar zijn geworden voor de gemiddelde crypto-fan. Een stukje van een NFT kopen komt eigenlijk niet voor, maar Unique Network brengt daar verandering in. Dit bedrijf laat je een klein stukje van een CryptoPunk kopen.

Fractionele NFT

De populaire NFT’s zijn net zo berucht vanwege hun prijs als dat ze iconisch zijn voor de crypto-wereld. De bodemprijs van de ‘goedkoopste’ CryptoPunk die te koop staat is op dit moment 74,5 ETH, of omgerekend bijna 132.000 dollar. Dat trekken de meeste mensen natuurlijk niet zomaar uit de portemonnee.

Unique Network wil daar verandering in brengen door CryptoPunk #3042 in 100.000 stukjes aan te bieden. Het doel hiervan is om de ‘wereldwijd erkende’ NFT-reeks te democratiseren. Daarnaast moet het de compatibiliteit tussen verschillende blockchains aantonen. Unique Network is een nieuw stukje NFT-infrastructuur op Polkadot (DOT), terwijl de CryptoPunks op de Ethereum-blockchain staan. Als laatste is het volgens het bedrijf ook een ‘blauwdruk voor bonafide groei van de Web 3.0-community’.

Unique Network-CTO Greg Zaltsev verklaarde: “Er zijn miljoenen mensen die zich identificeren met de trend [van Cryptopunks], maar er zijn er maar 10.000. Hoe kunnen ze nou ‘punk’ genoemd worden als alleen miljonairs er toegang tot hebben?”

Dure NFT’s

Non-Fungible Tokens zijn inderdaad erg populair geworden, maar duur zijn de beste projecten daardoor ook. Veel van deze unieke avatars staan te koop voor honderden ETH, en dat prijsniveau is ook te merken aan wie ze koopt. Vorig jaar kwam er een veilinghuis aan te pas. Yuga Labs, het bedrijf achter het populaire NFT-project Bored Ape Yacht Club, kreeg het idee om een reeks CryptoPunks op te kopen. Ondertussen vindt zelfs Madonna de Bored Ape Yacht Club-werken te duur.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie