Kevin Schijven Kevin Schijven
29/03/2022 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2022 06:08

Instagram kan NFT’s mainstream maken, zegt Deutsche Bank

icon-nft
NFT nieuws
NFT wordt mainstream met Instagram, zegt Deutsche Bank

Foto: Primakov/Shutterstock

De hype omtrent non-fungible tokens (NFT) koelde de laatste tijd flink af, maar deze markt lijkt langzamerhand weer behoorlijk op te warmen. Onlangs kondigde Mark Zuckerberg, CEO van Meta, aan dat Instagram binnenkort NFT’s gaat ondersteunen.

Wanneer Instagram precies NFT functionaliteiten toevoegt aan het sociale mediaplatform is echter nog onbekend. Zuckerberg, tevens eigenaar van Facebook en WhatsApp, zei toen dat ondersteuning voor NFT’s ergens in de “komende maanden” wordt toegevoegd.

Volgens Deutsche Bank, de enorme Duits-internationale investeringsbank, kan het grote publiek van Instagram voor een enorme boost zorgen voor de NFT-markt. Deutsche Bank meldt in een nieuw onderzoeksrapport dat NFT’s hierdoor mogelijk “mainstream” worden, zoals geciteerd door Coindesk.

Starbucks beëindigt crypto-initiatief, Web3 plannen onzeker
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT wordt mainstream met Instagram

Volgens de bank wordt het namelijk makkelijker om NFT’s te kopen en verkopen via Instagram en dat verlaagt de barrière om deze markt in te stappen voor nieuwe gebruikers. Ook zorgt de grote naamsbekendheid van Instagram ervoor dat NFT’s mogelijk als meer legitiem worden gezien. Dat kan ook de barrière om in te stappen verlagen, zegt Deutsche Bank.

Verder meldt Deutsche Bank dat de kans zeer groot is dat de NFT marktplaats op Instagram sterk zal aanslaan. Volgens de bank kan deze Instagram NFT marktplaats zelfs voor een netto jaarlijks rendement van $8 miljard zorgen.

De bank schat daarnaast in dat ook andere grote partijen, zoals eBay, Snap en Twitter mogelijk in de toekomst NFT’s zal ondersteunen. Het is echter een enigszins merkwaardige opmerking, aangezien Twitter dit in zekere mate al doet. Twitter voegde in januari NFT ondersteuning toe voor de profielplaatjes op het platform.

Verder zegt de bank dat de NFT wereld momenteel in soort “hypergoei modus” zit ondanks dat de markt begin dit jaar behoorlijk afkoelde. Het transactievolume van de NFT markt steeg in 2021 met maar liefst 2.500% ten opzichte van 2020 naar $25 miljard. De bank schat dat de totale marktwaarde van NFT’s naar zelfs $1 biljoen kan stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie