Simon Bosch Simon Bosch
07/04/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2023 18:00

Onderzoek: 25% van NFT eigenaren heeft een flinke collectie

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Rokas Tenys

Non-fungible Tokens (NFT’s) waren één van de grote trends van de afgelopen bullmarkt. Een paar jaar geleden bestonden ze nog niet eens, de rage kwam dus volkomen uit het niets. De bearmarkt heeft hier vooralsnog weinig verandering in gebracht, zo blijkt uit een onderzoek van CoinGecko.

Starbucks beëindigt crypto-initiatief, Web3 plannen onzeker
  • icon-nft
    NFT nieuws

Veel NFT investeerders hebben collectie

De crypto-catalogus heeft onderzocht hoe populair NFT’s zijn bij crypto investeerders. 75,8% van de ondervraagde crypto bezitters heeft NFT’s. Sterker nog, de meeste NFT-investeerders houden mogelijk goed stand, ondanks dat de tokens hard in waarde zijn gekelderd in 2022.

Slechts 2,5% zegt nu geen NFT’s te hebben, maar ze in het verleden wel te hebben gehad. Echter betekent dit niet dat ze de tokens niet hebben verkocht, alleen dat ze niet de behoefte hebben om helemaal uit de markt te blijven.

De overige 21,7% heeft nog nooit een NFT gekocht. CoinGecko benadrukt dat dat niet per se hoeft te betekenen dat ze geen interesse hebben in de tokens, het kan ook zo zijn dat ze nog geen project hebben gevonden dat de moeite waard is.

Daarnaast blijkt dat maar liefst 26,5% van de NFT-investeerders 51 tokens of meer hebben. Als je er één koopt blijft het dus vaak niet bij slechts één stuk. 9,1% heeft 21 tot 50 NFT’s, en 9,6% heeft er 11 tot 20. Na de grootste groep is die van 2 tot 5 tokens de grootste, 17,6% van de ondervraagde NFT-hodl’ers bevindt zich in deze groep.

Advertentie

NFT markt houdt goed stand

De bearmarkt had ook bij NFT’s een invloed op het sentiment. Zelfs NFT-influencer Gary Vaynerchuck benadrukte dat de markt werd gefinancierd door hebzucht en dat het grootste deel naar nul zou gaan. Toch hield de jonge markt verbazend goed stand in 2022, ondanks de vele hacks, rechtszaken en mogelijke problemen met regulatie.

De markt voor NFT’s is nog steeds volop in ontwikkeling. Je vindt de tokens nu zelfs op het Bitcoin (BTC) netwerk, wat gevolgd werd door een heuse tweestrijd in de Bitcoin-community.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie