Wessel Kersting Wessel Kersting
01/07/2022 05:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2022 05:04

OpenSea datalek zorgt voor talloze gedupeerden

icon-nft
NFT nieuws
Ex director de mercado NFT condenado por usar información privilegiada

Foto: Tada Images/Shutterstock

OpenSea, de grootste non-fungible token (NFT) marktplaats ter wereld, heeft onlangs een waarschuwing verstuurd naar haar gebruikers nadat het platform ontdekt had dat een medewerker van Customer.io, een platform waar de e-mail nieuwsbrieven en acties met gebruikers worden gedeeld, de lijst van OpenSea gebruikers heeft gelekt aan een derde partij.

De NFT marktplaats heeft op donderdag aangekondigd dat zij de politie hebben benaderd over deze situatie en dat het onderzoek in volle gang is.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Effect van de OpenSea datalek

Iedereen die zijn e-mailadres heeft achtergelaten bij de marktplaats zou mogelijk de effecten merken van deze lek. Dit kan dus zowel zijn voor het ontvangen van de nieuwsbrief als voor een account op het platform. Opensea heeft gebruikers daarom ook extra gewaarschuwd voor mogelijke phising pogingen van derden.

OpenSea heeft hier aangegeven dat oplichters mogelijk contact kunnen opnemen met OpenSea gebruikers door middel van e-mails van domeinnamen die erg lijken op OpenSea.io of OpenSea.xyz. Gebruikers hebben op Twitter aangegeven dat zij al merken dat zij een aantal spam mailtjes, telefoontjes of SMS’jes ontvangen.

Advertentie

Meerdere aanvallen

Dit datalek is echter niet de eerste keer dat er iets flink mis ging bij de NFT marktplaats dit jaar. In mei zagen we al dat de Discord server was gehackt, wat ook weer zorgde voor vele phishing aanvallen op leden.

Daarvoor, in maart, zagen we dat Hubspot, een vergelijkbare service als Customer.io, gehackt was waardoor de gebruikersnamen, telefoonnummers en e-mailadressen van gebruikers van BlockFI, Swan Bitcoin, NYDIG en Circle openbaar werden gemaakt door een onbekende partij.

Aan het begin van dit jaar zagen we dat OpenSea slachtoffer was van een andere extreme aanval. Deze aanval zorgde ervoor dat de hackers NFT’s konden verkopen zonder toestemming. De marktplaats heeft uiteindelijk $1,8 miljoen in gestolen goederen vergoed.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie