Simon Bosch Simon Bosch
16/12/2023 18:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2023 15:26

Opmerkelijke Bitcoin creaties duiken op

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Opmerkelijke Bitcoin creaties duiken op

Foto: Sia Footage/Shutterstock

Begin dit jaar was de Bitcoin (BTC) blockchain bron van hernieuwde hype door de Ordinals-dienst, waarmee je non-fungible tokens (NFT’s) op de Bitcoin-blockchain kunt zetten. Opeens stroomde het netwerk vol met NFT-liefhebbers. De liefhebberij heeft nu een nieuw hoogtepunt bereikt. Een wel erg opvallende collectie Bitcoin-NFT’s heeft namelijk veilinghuis Sotheby’s bereikt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Sotheby’s veilt Ordinals-NFT’s

De collectie heet ‘BitcoinShrooms’ en is niet zomaar een collectie. Het thema doet namelijk sterk denken aan Nintendo’s Mario. Hoewel er geen directe verwijzingen zijn die onmiskenbaar afkomstig zijn uit het Mario-universium, zijn de overeenkomsten duidelijk herkenbaar. De vele NFT’s doen sterk denken aan de paddenstoelwezentjes uit het Mario-universum, waarvan we de bekendste ook wel kennen als ‘Toad’.

Bijna alle NFT’s in de reeks zien er op de één of andere manier uit als één van deze wezentjes. In veel gevallen zijn de paddenstoelvormen boven het gezichtje omgezet in iets anders, zoals een kroon, stuk fruit, de kleuren van een vlag of zelfs het Tether-logo.

De collectie is gemaakt door ‘ShroomToshi’, die in een interview met Ordinals-marktplaats Ord.io verklaarde in oktober van 2022 te zijn begonnen met het tekenen van de plaatjes. Hij noemt het een eerbetoon aan de 8-bit-kunststijl die niet verkeerd zou staan in de jaren ‘90, en het moet ook een ”pixelachtige samenvatting van de eerste 13 jaar van Bitcoin” vormen.

In totaal heeft de collectie 210 individuele ‘Shrooms’, want ‘21 zou te weinig zijn en 21 miljoen zou te veel zijn’. Sotheby’s zal er slechts drie veilen: een blauwe Shroom genaamd ‘S’, ‘Sovereign Individual’ met een goudkleurige kroon en ‘BIP39 seed’, dat op een avocado lijkt.

Advertentie

Ordinals hype tot einde door walletupgrade?

Ordinals-NFT’s en BRC-20-inscripties op de Bitcoin-blockchain hebben eerder dit jaar voor veel controverse gezorgd. Door de enorme hype rondom deze NFT’s raakte de Bitcoin blockchain verstopt, waarna de transactiekosten hard stegen en wachttijden langer werden. In ieder geval gaat het met sommige Ordinals-NFT’s erg goed. Eerder deze maand betaalde iemand nog 10,4 BTC voor één van deze NFT’s. Dat was ongeveer 454.000 dollar waard.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie