Kevin Schijven Kevin Schijven
16/02/2022 18:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 18:03

‘S Werelds grootste beurs NYSE gaat NFT marktplaats lanceren

icon-nft
NFT nieuws
'S Werelds grootste beurs NYSE gaat NFT marktplaats lanceren

Foto: Maurizio De Mattei / Shutterstock.com

De New York Stock Exchange (NYSE) heeft onlangs meerdere aanvragen ingediend voor handelsmerken voor producten en diensten gerelateerd aan blockchain, cryptocurrency en vooral non-fungible tokens (NFT).

De grootste aandelenbeurs ter wereld stuurde deze aanvragen naar de United States Patent and Trademark Office (USPTO) op 10 februari. De aanvraag werd gisteren gepubliceerd.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT & de metaverse

Onder de producten op de aanvraag worden virtual reality (VR) en augmented reality (AR) goederen benoemd alsmede NFT’s en online marktplaatsen. Hieruit blijkt dat NYSE waarschijnlijk van plan is om een eigen NFT marktplaats te lanceren, zoals OpenSea. In de aanvraag staat onder andere:

“Het ontwikkelen en ontwerpen van virtuele winkels, en virtuele showrooms voor derden; het aanbieden van een online marktplaats voor kopers en verkopers van downloadbare digitale goederen die zijn geauthenticeerd door non-fungible tokens (NFT’s); het aanbieden van een online marktplaats voor kopers en verkopers van downloadbare digitale kunstafbeeldingen die zijn geverifieerd door niet-fungible tokens (NFT’s).”

Zo gaat het lijstje nog even verder. Hieruit is te lezen dat NYSE zich wellicht ook aan de metaverse wil wagen met virtuele winkels en showrooms. Desondanks is de aanvraag nog geen bevestiging dat NYSE daadwerkelijk een NFT marktplaats zal lanceren. Toch is het duidelijk dat NYSE dit sterk overweegt door alvast handelsmerken te registreren.

Niet de eerste NFT stap

Het zal ook niet de eerste keer zijn dat NYSE zich met NFT bemoeit. Afgelopen jaar creëerde de beurs enkele NFT’s van meerdere grote evenementen. Dat waren voornamelijk de beursnoteringen van grote bedrijven zoals Spotify. Ook lanceerde NYSE, onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE) al eerder een bitcoin (BTC) handelsplatform met Bakkt.

Onlangs diende McDonald’s ook een reeks aanvragen voor handelsmerken in gerelateerd aan de metaverse en NFT’s. De enorme fastfoodketen is van plan een virtueel restaurant te openen met “echte en virtuele goederen” en thuisbezorging. Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat zelfs JPMorgan, de grootste bank van de VS, de metaverse inspringt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement