Erik Juffermans Erik Juffermans
12/04/2023 04:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2023 04:07

Waarom crypto beleggers NFT’s kopen: onderzoek

icon-nft
NFT nieuws
Veel populaire NFT collecties dalen enorm in prijs

Foto: mundissima/Shutterstock

Volgens een onderzoek van crypto platform Coingecko lopen de redenen waarom mensen non-fungible tokens (NFT’s) kopen sterk uiteen. De twee voornaamste redenen zijn echter gebruiksfuncties en lange termijn winsten. Hiervan is de eerstgenoemde het meest belangrijk volgens het onderzoek. 77 procent van de ondervraagden geeft aan dat gebruiksfuncties van NFT’s een cruciale beweegreden zijn om in ze te investeren.  

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT gebruiksfuncties zijn belangrijk

Het onderzoek van Coingecko stelde aan NFT kopers elf redenen die van belang zijn bij het kopen van een NFT. Naast gebruiksfuncties en lange termijn winst blijken enkele andere factoren ook van belang te zijn. Voorbeelden hiervan zijn de onderliggende technologie en het businessmodel.

Factoren die verrassend genoeg niet zo belangrijk blijken te zijn voor investeerders, zijn de kwaliteit van de kunst en de sociale impact van een collectie. Minder verrassend is de grote rol van de geanticipeerde waarde appreciatie van aangekochte NFT’s.

NFT sector houdt zich staande

Sinds de vorige bullmarkt zijn NFT’s niet meer weg te denken uit de crypto sector. Niet heel lang geleden gingen exemplaren van beroemde collectie nog de toonbank over voor miljoenen dollars. Inmiddels is de sector wat ingedut samen met de gehele crypto markt. Ondanks de dip is de verwachting dat de NFT sector in 2030 een waarde zal hebben van meer dan 200 miljard dollar. 

Een ander recent onderzoek van Coingecko bekeek hoe populair NFT’s eigenlijk zijn onder crypto-investeerders. De resultaten zijn wellicht verrassend. Maar liefst 75 procent van alle crypto-investeerders bezit een NFT. De hoeveelheid NFT’s die investeerders bezitten is ook niet mis. 25 procent van beleggers met NFT’s heeft gelijk een flinke collectie.

Ondanks de bearmarkt lijkt de NFT sector niet van plan te verdwijnen. Sterker nog, recent opende de industrie een nieuw hoofdstuk met de lancering van Ordinals; NFT’s op het Bitcoin (BTC) netwerk. Onder andere het NFT bedrijf Yuga Labs sprong op deze ‘hypetrain’ en veilde zijn allereerste Bitcoin NFT collectie. De veiling haalde maar liefst 16,5 miljoen dollar op.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie