Erik Juffermans Erik Juffermans
09/03/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2023 15:00

Wereldkampioen Lionel Messi investeert in Web3 en NFT voetbalgame

icon-nft
NFT nieuws
Wereldkampioen Lionel Messi investeert in Web3 voetbalgame

Foto: Christian Bertrand/Shutterstock

Matchday, een nieuwe startup gericht op web3 en gaming, heeft onlangs in een investeringsronde 21 miljoen dollar opgehaald. Een van de investerende partijen is Play Time, het investeringsfirma van de wereldberoemde voetballer Lionel Messi. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wereldkampioen en crypto investeerder

De Argentijnse aanvaller van Paris Saint Germain won enkele maanden geleden nog het wereldkampioenschap voetbal, maar ook buiten het veld is Messi actief. De investering in Matchday is niet de eerste keer dat hij de wateren van de NFT sector betreedt.

Messi is ook ambassadeur van het bekende NFT voetbalspel Sorare en fan token platform Socios. Hoewel Web3 sportgames nog niet bekend zijn bij het grote publiek, zoals bijvoorbeeld de Playstation of Xbox games, gaat er al een hoop geld in om. In 2021 werd het bovengenoemde Sorare gewaardeerd op 4,3 miljard dollar, en haalde het 680 miljoen dollar aan investeringen op.

Ook bemachtigde het platform officiële licenties van honderden teams en meerdere internationale voetbalcompetities. Hoewel de Web3 sport gaming sector nog niet van grote bekendheid geniet, gaan er dus al reusachtige bedragen in om. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de NFT industrie voor sportgames opblaast. Matchday heeft inmiddels een officiële licentie van de FIFA, het bestuursorgaan achter het voetbal wereldkampoenschap, en de FIFPRO-spelersbond.

Gaming belangrijk voor crypto?

De gaming sector maakt ook inmiddels een groot deel uit van blockchain netwerken. DappRadar maakte in januari bekend dat deze games zelfs verantwoordenlijk zijn voor de helft van alle blockchain activiteit.

De data wekt de suggestie dat gaming de meest gebruikte toepassing voor blockchain technologie is. Met de groeiende activiteit en de toenemende interesse van investeerders, lijks deze deze sector in opmars te zijn.

Ondanks die opmars zijn gebruikers echter terughoudend. Alhoewel steeds meer gaming bedrijven het idee van NFT’s omarmen, zijn spelers bezorgd dat dit alleen maar leidt tot meer geldklopperij in hun favoriete computerspellen. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie