Erik Juffermans Erik Juffermans
09/03/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2023 15:00

Wereldkampioen Lionel Messi investeert in Web3 en NFT voetbalgame

icon-nft
NFT nieuws
Wereldkampioen Lionel Messi investeert in Web3 voetbalgame

Foto: Christian Bertrand/Shutterstock

Matchday, een nieuwe startup gericht op web3 en gaming, heeft onlangs in een investeringsronde 21 miljoen dollar opgehaald. Een van de investerende partijen is Play Time, het investeringsfirma van de wereldberoemde voetballer Lionel Messi. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wereldkampioen en crypto investeerder

De Argentijnse aanvaller van Paris Saint Germain won enkele maanden geleden nog het wereldkampioenschap voetbal, maar ook buiten het veld is Messi actief. De investering in Matchday is niet de eerste keer dat hij de wateren van de NFT sector betreedt.

Messi is ook ambassadeur van het bekende NFT voetbalspel Sorare en fan token platform Socios. Hoewel Web3 sportgames nog niet bekend zijn bij het grote publiek, zoals bijvoorbeeld de Playstation of Xbox games, gaat er al een hoop geld in om. In 2021 werd het bovengenoemde Sorare gewaardeerd op 4,3 miljard dollar, en haalde het 680 miljoen dollar aan investeringen op.

Ook bemachtigde het platform officiële licenties van honderden teams en meerdere internationale voetbalcompetities. Hoewel de Web3 sport gaming sector nog niet van grote bekendheid geniet, gaan er dus al reusachtige bedragen in om. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de NFT industrie voor sportgames opblaast. Matchday heeft inmiddels een officiële licentie van de FIFA, het bestuursorgaan achter het voetbal wereldkampoenschap, en de FIFPRO-spelersbond.

Gaming belangrijk voor crypto?

De gaming sector maakt ook inmiddels een groot deel uit van blockchain netwerken. DappRadar maakte in januari bekend dat deze games zelfs verantwoordenlijk zijn voor de helft van alle blockchain activiteit.

De data wekt de suggestie dat gaming de meest gebruikte toepassing voor blockchain technologie is. Met de groeiende activiteit en de toenemende interesse van investeerders, lijks deze deze sector in opmars te zijn.

Ondanks die opmars zijn gebruikers echter terughoudend. Alhoewel steeds meer gaming bedrijven het idee van NFT’s omarmen, zijn spelers bezorgd dat dit alleen maar leidt tot meer geldklopperij in hun favoriete computerspellen. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie
Advertentie