Wessel Kersting Wessel Kersting
13/04/2022 19:15 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2022 19:15

Wij bezochten een technofeest in de metaverse

icon-nft
NFT nieuws

Crypto Insiders was uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij het virtuele metaverse feestje van VISIV waar wij onlangs een aankondiging van hebben gedaan. Dit evenement was zowel opgezet in het echt en vond plaats in Parijs, maar had ook een virtuele locatie in de metaverse. Dit festival kon je dus betreden met een virtual reality (VR) bril op. Zowel het virtuele als het fysieke event vonden tegelijkertijd plaats. Tijdens het feest werd een digitaal portaal geopend op het festival South by Southwest in Texas. Gasten die op dat evenement waren konden dus ook via de metaverse op het festival komen. Op deze manier was de hele wereld met elkaar verbonden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De eerste indruk

Na de uitnodiging ontvangen te hebben konden we het festival betreden. Iedereen kwam als eerst binnen in een grote lobby. Dit was in principe te vergelijken met een lobby zoals we die bij echte festivals ook kennen, maar hoefde je ditmaal geen tien jassen van al je vrienden in een klein kluisje te proppen en kon je direct naar de bar lopen om een virtuele cocktail te halen. Vanuit deze lobby kon je middels een portaal naar de stage teleporteren waar de DJ stond te draaien. De muziek kon je vanuit de lobby al op de achtergrond horen bonken. De lobby was zo ingericht dat er nog genoeg te doen was buiten de muziek om. Hier kon je natuurlijk socializen met andere festivalgangers, maar waren er ook dingen te doen zoals foto’s maken middels een photo booth of met graffiti aan de gang op een speciaal daarvoor ontworpen muur. Er waren tevens verschillende easter eggs te vinden. Een daarvan was een verstopte machine waar je ‘vitamine pilletjes’ uit kon krijgen die ervoor zorgde dat je visie veranderde. Op deze manier kreeg je al helemaal een realistische festival ervaring. Met genoeg cocktails en vitamine pilletjes op was het tijd om middels het portaal naar het podium te teleporteren waar de DJ stond te draaien. 

Advertentie

Dansen in de metaverse

Eenmaal aangekomen bij het podium konden we pas echt van de muziek gaan genieten. Het leuke aan een evenement in de metaverse is dat het thema van het feest van alles kan zijn. In het geval van het VISIV metaverse technofeest was het een buitenaardse planeet. Als je naar boven keek zag je een prachtige sterrenhemel en andere planeten voorbij schieten. De DJ draaide op een verhoogd podium dat gemaakt was van kristallen. De DJ booths veranderde ook op basis van welke DJ er op dat moment aan het draaien was. Hiermee bleef het steeds een verrassing welk thema DJ booth er bij de volgende DJ kwam zou worden gebruikt. Dit evenement in de metaverse werd ook op de grote schermen getoond tijdens het evenement in Parijs. Zo konden de bezoekers van dat festival precies zien wat er gebeurde in de metaverse. 

Daarnaast waren ook hier verschillende kleine verrassingen te vinden. Zo lag er ergens achter het publiek een vlammenwerper verstopt waar de bezoekers mee konden spelen. Tevens was er nog een geheim portaal te vinden. Bezoekers konden door middel van een mini-obstakel dit portaal bereiken.  

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT’s voor je metaverse avatar

Het geheime portaal bracht je naar de geheime non-fungbile token (NFT) kamer waar je met geheime code die je tijdens het evenement kon vinden een aantal NFT’s kon ontgrendelen. Daarnaast konden mensen die NFT’s voor het evenement gekocht hadden hier ook hun NFT’s ophalen. Dit konden bijvoorbeeld bepaalde voorwerpen zijn die de bezoeker kon aantrekken met het thema van het feest. Zo waren er verschillende helmen in de stijl van sommige DJ’s of schedels, wat het thema van de organisator was. Deze NFT’s kon je na het evenement helaas niet zelf houden, maar konden wel gedragen worden op het feest zelf. 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie