Ivo Melchers Ivo Melchers
09/07/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2023 08:00

Wimbledon ster betreedt op unieke wijze crypto wereld

icon-nft
NFT nieuws
Cardano’s opmars: concurrentie voor Ethereum met crypto verzamelitems

Foto: Primakov/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) sector is een groeiende niche binnen het crypto landschap dat stilletjes aan de weg aan het timmeren is. In 2021, tijdens de vorige bullmarkt, explodeerde de markt voor NFT’s en gingen virtuele creaties voor ongekende bedragen over de toonbank. Sinds de bearmarkt van vorig jaar is er weinig meer over van deze hype, maar de adoptie blijft zich gewoon doorzetten. Niet alleen grote bedrijven, maar ook internationale supersterren wagen zich aan de innovatieve technologie. Zo ook Andy Murray, de wereldberoemde tennisser, is op ontdekking gegaan in de NFT wereld.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Unieke data-gestuurde NFT’s

Murray heeft de handen ineengeslagen met Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, en digitale kunstenaar Refik Anadol om unieke kunst te lanceren op de blockchain van Ethereum (ETH).

Het digitale kunstproject, genaamd ‘The Exposition’, is tot stand gekomen op basis van 18 jaar aan Wimbledon-data van Murray, waaronder zijn twee Grand Slam overwinningen op het toernooi in 2013 en 2016, naast unieke motion-capture-sessies. Het project wordt ook wel aangekondigd als een ‘’wereldprimeur van digitale kunst, sport en datawetenschap’’.

Tegelijkertijd met Murray’s tweede ronde op Wimbledon 2023 werden de NFT’s in de verkoop gebracht. De NFT’s kunnen aangeschaft worden op Manifold.xyz en kosten 147 dollar per stuk. De NFT’s zijn uiteindelijk tot stand gekomen in samenwerking met Web3-adviesbureau FAN3.

Ontwikkelaars creëerden een uniek algoritme dat miljoenen input uit data gebruikt, waaronder bewegings-, audio- en visuele gegevens. Volgens de projectbeschrijving vertegenwoordigen de resulterende kleuruitbarstingen de ‘’drama, rivaliteit en de kampioensoverwinningen’’ van Murray’s lopende Wimbledon carrière.

Bezitters van een NFT kunnen ‘’toekomstige kansen’’ ontgrendelen, waaronder exclusieve toegang tot de aankoop van een fysieke tegenhanger geproduceerd door Avante Arte om de fysieke en digitale wereld te vermengen.

De samenwerking tussen Murray, Wimbledon en Anadol zal bovendien leiden tot meer projecten de komende maanden.

Advertisement

Dramatische NFT investering Justin Bieber

Naast de lancering van eigen collecties zijn enkele supersterren ook het ecosysteem ingestapt met de aankoop van een peperdure, luxueuze NFT. Zo schafte popster Justin Bieber te midden van de enorme NFT-gekte in 2021 een Bored Ape Yacht Club (BAYC) aan voor een fortuin van maar liefst 1,3 miljoen dollar. Momenteel draagt zijn reusachtige investering slechts een waarde van ongeveer 59 duizend dollar. Het enorme contrast illustreert de huidige staat van de NFT markt ten opzichte van de enorme bullmarkt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement