Kevin Schijven Kevin Schijven
07/01/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2022 19:05

Nieuwe durfkapitalist oogt crypto investering van minstens $900 miljoen

Nieuws
Nieuwe durfkapitalist oogt crypto investering van minstens $900 miljoen

Foto: ITTIGallery/Shutterstock

Katie Haun, partner bij durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (a16z), is van plan maar liefst $900 miljoen op te halen voor meerdere cryptocurrency investeringsfondsen. Dat meldt de Financial Times (FT) op 7 januari.

Het bedrag van $900 miljoen wordt opgesplitst in twee verschillende fondsen. $300 miljoen is bedoeld voor een fonds gericht op crypto-startups en $600 miljoen is voor een fonds gericht op grotere bestaande crypto-bedrijven alsmede voor crypto zelf.

Haun vertrekt binnenkort bij a16z om een zelf een nieuw durfkapitaalverstrekker op te starten, genaamd KRH. De $900 miljoen zou volgens FT een van de grootste debuten ooit zijn voor een nieuwe durfkapitalist. FT zegt dat meerdere bronnen melden dat zij zo’n hoog doel voor ogen heeft om aan de grote vraag van rijke investeerders te voldoen.

Haun was verantwoordelijk voor het ophalen van maar liefst $2,2 miljard afgelopen zomer voor een nieuw crypto-fonds van a16z. Het was toen het grootste bedrag ooit voor een crypto-fonds, maar afgelopen november gooide Paradigm hier nog een schepje bovenop met een fonds van maar liefst $2,5 miljard.

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt

KRH investeerde onlangs al in OpenSea

KRH deed onlangs al mee aan een financieringsronde van $300 miljoen voor OpenSea, de grootste non-fungible token (NFT) marktplaats ter wereld. OpenSea wordt nu gewaardeerd op maar liefst $13,3 miljard, wat het een van de meest waardevolle bedrijven maakt in de crypto-wereld. Paradigm en Coatue namen de leiding in deze investeringsronde.

Volgens een woordvoerder van Haun zullen a16z en KRH samenwerken om oprichters van projecten in de web3 sector te ondersteunen. Haun kondigde afgelopen maand haar vertrek aan bij a16z en zei toen het volgende:

“Toen Chris en ik in 2018 ons eerste cryptofonds startten, was het een moonshot experiment. Dankzij het harde werk van velen heeft het onze stoutste verwachtingen overtroffen. Vandaag de dag is het duidelijker dan ooit dat web3 het internet zal transformeren.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie