Kevin Schijven Kevin Schijven
31/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2019 17:20

Onderzoek: 1 op 5 cryptocurrency bezitters in Europa is vrouw

Nieuws

Meer dan 20% van de Europeanen die cryptocurrency bezit is vrouwelijk. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport van Bitpanda dat werd gepubliceerd op 31 juli. Bitpanda is een fintech-bedrijf uit Oostenrijk en voerde het onderzoek uit met onderzoeksburean GlobalWebIndex.
In het onderzoek zijn bijna 120.000 internetgebruikers ondervraagd, verspreid over 17 Europese landen. Rusland en Turkije zijn ook in het onderzoek meegenomen. Van de 119.107 ondervraagden heeft 4.950, oftewel iets meer dan 4%, aangegeven cryptocurrency in zijn of haar bezit te hebben.
Volgens data uit het onderzoek is de gemiddelde cryptocurrency-bezitter in Europa mannelijk, onder de 35, hoog opgeleid, fulltime werknemer of freelancer met een gemiddeld tot hoog inkomen en werkzaam in IT, engineering of financiën.
Toch geeft het onderzoek aan dat er steeds meer diversiteit onder crypto-eigenaren te zien is. Zo is inmiddels 22% vrouwelijk en onder deze vrouwen is meer dan 40% ouder dan 35. Dat is een behoorlijk verschil met oudere onderzoeken die aangeven dat 90% van de crypto-eigenaren mannelijk was.
Tevens beweert het onderzoek dat crypto-eigenaren gematigde risiconemers zijn en dat er een grote kans is dat cryptocurrency niet hun eerste investering is. Crypto-eigenaren hebben een twee keer zo grote kans dat ze ook in goud, aandelen of obligaties geïnvesteerd hebben.
Zwitserland heeft het hoogste percentage van crypto-eigenaren in Europa. Nederland komt op de 7e plaats uit. Het Verenigd Koninkrijk staat pas op de 11e plaats, maar daarentegen bevat London de hoogste concentratie van crypto-eigenaren in Europa. Eric Demuth, CEO van Bitpanda, zegt het volgende over het onderzoek:

We wilden de mensen die de cryptocurrency-industrie vormen, demystificeren. Ik hoop dat dit rapport iedereen zal helpen beter te begrijpen wie deze mensen zijn, wat hun houding is, evenals hun levensstijl, financiën en investeringsgedrag.

Vorige week werd een onderzoek gepubliceerd door Grayscale Investments waaruit bleek dat steeds meer traditionele investeerders zich aan bitcoin (BTC) wagen. Zo’n 83% van de Amerikaanse investeerders bleek geïnteresseerd te zijn in bitcoin.
Uit een ander recent onderzoek, van de San Francisco Open Exchange (SFOX), bleek dat de recente uitspraken door hoogstaande figuren als president Trump voor meer onzekerheid en volatiliteit gezorgd heeft in de koers van bitcoin.
Maandag verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement