Timo Bult Timo Bult
10/12/2020 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2020 11:05

Amerikaanse congresleden trekken aan de bel vanwege geruchten problematische nieuwe richtlijnen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse congresleden trekken aan de bel vanwege geruchten problematische nieuwe richtlijnen

De Verenigde Staten zouden binnenkort wel eens geraakt kunnen gaan worden door nieuwe wet- en regelgeving omtrent crypto en wallets. Vier congresleden trekken nu aan de bel om te voorkomen dat de innovatie in het land geremd wordt.
In een brief schrijven Warren Davidson, Tom emmer, Ted Budd en Scott Perry, congresleden die bekend voorstanders zijn van blockchain-technologie, dat de nieuwe regelgeving problemen kan veroorzaken. De vier doelen hiermee op geruchten die onlangs ontstonden.
De huidige minister van Financiën zou namelijk regelgeving aan het ontwikkelen zijn die voorschrijft dat bedrijven transactie- en identiteitsgegevens van klanten verifieert en opslaat voordat een transactie plaats mag vinden. In dit artikel vind je een uitgebreidere uitleg over deze geruchten.
De congresleden stellen in een dringende brief dat de nieuwe regelgeving problematisch zou zijn:

“Het echte probleem is dat self-hosted wallets nuttig zijn voor allerlei mogelijke blockchaintoepassingen. De mogelijkheid om een token te verplaatsen zonder tussenpersoon is dus een essentieel element van echte blockchain. Als je naar een wrijvingsloos systeem kijkt, is een deel van de Bitcoin-whitepaper die blockchain beroemd heeft gemaakt en groeide als een technologie, de mogelijkheid om iets peer-to-peer te verzenden. Het is een kernprincipe van de technologie.”

Daarnaast zou de nieuwe regelgeving de autoriteiten helemaal niet helpen bij het opsporen van criminelen en dergelijken. Het zou dit proces juist verhinderen. Bovenal zou het in veel gevallen de privacy van gebruikers schenden.
Ook in Nederland speelt vergelijkbare situatie. Hierdoor kwamen veel bitcoin-bedrijven in de problemen doordat zij met hoge kosten werden opgescheept voor het monitoren van transacties. Daarnaast zou het in veel gevallen niet eens mogelijk zijn om aan de gestelde richtlijnen te voldoen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie