Erik Juffermans Erik Juffermans
30/10/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2022 18:05

Australiërs omarmen bitcoin in tijden van inflatie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Taras Vyshnya/Shutterstock

Inflatie in Australië heeft met 7.2% het hoogste punt bereikt in 32 jaar. In deze zware economische tijden kiezen veel Australische investeerders ervoor om te investeren in alternatieve financiële assets. Een van de meest populaire hiervan zijn cryptocurrencies, blijkt uit een recent rapport.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tumultueuze jaren

Net als voor de rest van de wereld waren de afgelopen jaren niet gunstig voor de Australische economie. Vooral de Covid-19 pandemie heeft aardig huisgehouden in het land. Het hardnekkige isolatie beleid van de Australische regering tijdens de pandemie bracht handelsvolumes van het land naar relatief lage niveaus vergeleken met andere landen. Om de economie draaiende te houden koos de Australische centrale bank ervoor om geld te gaan printen. Volgens analisten is dit een grote reden voor de huidige hoge inflatie in het land.

De moeilijke financiële situatie in het land lijkt voor veel mensen dus reden genoeg om te investeren in crypto. We zien recent steeds vaker een stijgende populariteit van cryptocurrencies in landen met een hoge inflatie. Vooral bitcoin (BTC) en stablecoins zijn populaire investeringen. Een onderzoek van vorig jaar toonde aan dat 17% van de Australische bevolking cryptocurrencies in bezit hadden. Dit jaar is dat percentage 23%. Een redelijke groei. Naast bitcoin zijn rthereum (ETH), cardano (ADA) en dogecoin (DOGE) erg populair.

De huidige regerende partij gaf al aan extra aandacht te gaan geven aan cryptocurrencies en diens regulatie. Tegelijk willen ze ze genoeg ruimte bieden voor de sector om te innoveren.

Groeiende interesse in crypto

Een vergelijkbare interesse en focus op cryptocurrencies is kenmerkend voor de huidige economische situatie in meerdere landen. Zo steeg het volume van de Britse pond ten opzichte van bitcoin eind vorige maand met ruim 1100%. 

Het lijkt erop dat mensen en instituties wereldwijd de waarde van bitcoin als inflatie hedge begin te herkennen. De huidige macro economische omstandigheden lijken die ontwikkelingen in een stroomversnelling te hebben gebracht. De groeiende correlatie van bitcoin met de koers van goud de afgelopen maanden cementeert deze theorie des te meer. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie